TEŽAVE

Novo mesto brez Eurobasketa, kaj bo s Ptujem?

Objavljeno 11. maj 2012 09.31 | Posodobljeno 11. maj 2012 09.31 | Piše: D. P.

Alternativna rešitev ostaja dvorana Tivoli.

Generalni sekretar Iztok Rems je sporočil veselo novico.

NOVO MESTO – »Brez gradbenega dovoljenja dvorane ne moremo graditi. Nimamo zelene luči, da bi z aktivnostmi v tej smeri nadaljevali in da bi gradbeno dovoljenje pridobili do 16. maja. Jutri bom obvestil KZS, da je občinski svet sprejel sklep, da se postopki ne bodo nadaljevali, to pa pomeni tudi odpoved evropskega prvenstva v košarki,« je za Triumfator.si povedal župan Alojzij Muhič.

Župan užaljen

Novomeški svetniki so na pobudo enega do njih (Gregorja Macedonija) sprejeli poseben amandma, s katerim želijo znova videti ponudbo za 9,8 milijona, kolikor naj bi znašal strošek gradnje dvorane. Dokler župan ne pokaže ponudbe, ne dovolijo novega trošenja občinskega denarja. Do zdaj je bilo tem projektom namenjenih dva milijona evrov. Ker je bil ta predlog sprejet s 15 : 3, župan niti ni več prišel do besede. Je pa dejal: »Potem pa dvorane ne bomo gradili …« Svetnikov amandma pa naj bi po županovih pokopal dvorano.

Tivoli, Maribor ali Celje?

Še vedno ni jasna usoda dvorane na Ptuju, kjer pa zatrjujejo, da vse poteka po načrtih. V primeru, da tudi Ptuj odpade, prvenstvo resda ne bo ogroženo, se bo pa selilo v Ljubljano. Med nadomestnimi lokacijami se omenjata še Maribor in Celje.

Deli s prijatelji