KVALIFIKACIJE

Zrinjski? Dobra stranka vijoličnih

Objavljeno 14. julij 2017 09.59 | Posodobljeno 14. julij 2017 10.00 | Piše: R. T.

Nogometaši Maribora so po zmagi v Mostarju blizu 3. krogu kvalifikacij za LP.

Luka Zahovič je zabil prvi gol na tekmi in s tem še povečal zanimanje potencialnih delodajalcev iz tujine. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora so z odliko opravili prvi del naloge v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V Mostarju so zasluženo premagali Zrinjski z 2 : 1, čeprav so se večkrat znašli v težavah, a se z veliko znanja in poguma vselej vrnili na pot zmagovalcev. Že v 11. minuti so imeli domači plemiči na voljo enajstmetrovko, potem ko je Marko Šuler v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Nemanjo Bilbijo. Sam je izvedel strel z bele točke, zadel le vratnico, od nje pa se je žoga odbila v roke Jasmina Handanovića. Vijolični so se po tem dogodku vidno dvignili v igri. Luka Zahovič je bil najspretnejši pred vrati prvaka BiH v 43. minuti, potem ko sta lepo akcijo izvedla Valon Ahmedi in Gregor Bajde. To je bil zelo hladen tuš za vroče Hercegovce, ki so v nadaljevanju pritisnili, Mariboru pa je dodatne težave povzročil še Blaž Vrhovec, ki je v 68. minuti prejel drugi rumeni karton za nespameten prekršek in moral z igrišča. Gostitelji so šli na vse ali nič. V 89. minuti je Handanovića po lepem prodoru ugnal rezervist Ognjen Todorović, Zrinjski pa je krenil še po drugi zadetek. A se je pri tem uštel, kajti v igro je vstopil tudi kapetan Maribora Marcos Tavares, ki je dodobra premešal domačo obrambo. V sodnikovem podaljšku (93.) je bil kapetan Zrinjskega Pero Stojkić prisiljen zrušiti Ahmedija v svojem kazenskem prostoru. Tavares je hladnokrvno izvedel kazenski strel za končno zmago z 2 : 1. Spomnimo, Maribor je Zrinjski izločil že leta 2014 s skupnim izidom 2 : 0 (0 : 0, 2 : 0).

Še ena zahtevna preizkušnja

»Pričakovali smo njihov začetni pritisk, eden odločilnih trenutkov tekme je bil zagotovo, ko niso premagali Jasmina z bele točke. To je njih umirilo, nam pa dalo dodatno moč. Dobro smo oddelali tekmo. Vmes smo nekoliko spremenili naš način branjenja, ko je tekmecem uspevalo naš visoki presing odpravljati z dolgimi podajami. Nismo hoteli dovoliti, da nam na gostujočem igrišču izpeljejo protinapade. Postavili smo se drugače in niso nam več mogli s kombinatoriko povzročati večjih težav vse do končnice, ko nam je pustilo posledice igranje z igralcem manj zaradi izključitve Vrhovca,« je dogajanje pojasnil trener Maribora Darko Milanič, ki pa zaradi zmage v gosteh tekmecev ne bo vzel zlahka 19. julija ob 20.15 v Ljudskem vrtu: »Potrdili so, da imajo kakovost, tako da delo še ni končano. Čaka nas še ena zahtevna preizkušnja. Dobro se moramo pripraviti, a najprej je najpomembnejše odprtje prvenstva proti Aluminiju. Misli preusmerjamo k soboti. Potem pa znova o Zrinjskem. Imamo dovolj znanja in izkušenj, da se zavedamo, da naloga še ni zaključena.« Trener Zrinjskega Blaž Slišković je obžaloval zapravljeno enajstmetrovko in dejstvo, da so njegovi varovanci po izenačenju na vsak način hoteli doseči še drugi zadetek. Njegova izjava pred obračunom o na trenutke smešnem Mariboru na generalki z ruskim Krasnodarjem se mu je vrnila kot bumerang. Zdaj ga čaka še pekel Ljudskega vrta.



Verbič zmagal v Žilini

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič je v dresu danskega prvaka Københavna gostoval na Slovaškem. Proti Žilini je odigral vso tekmo, Danci pa so bili boljši z izidom 3 : 1. Hat-trick je v drugem polčasu dosegel Srb Andrija Pavlović, potem ko je Žilina po prvem delu vodila.




 

Deli s prijatelji