OSMERICA

Znani četrtfinalisti nogometnega pokala Slovenije

Objavljeno 17. september 2015 00.10 | Posodobljeno 17. september 2015 00.10 | Piše: STA, Ma. F.

Mesto med osmerico so si zagotovili še Domžale, Zavrč, Maribor in velenjski Rudar.

LJUBLJANA – Znani so vsi četrtfinalisti nogometnega pokala Slovenije. Po Celju, ptujski Dravi, Kopru in Olimpiji so si danes mesto med osmerico zagotovili še Domžale, Zavrč, Maribor in velenjski Rudar.

Mariborčani so gostovali v Tolminu in drugoligaša pričakovano premagali. Končni izid je bil 3 : 0. Goste je v vodstvo popeljal Dalibor Volaš v 47. minuti, Amir Dervišević je štiri minute pozneje povišal na 2 : 0, Gregor Bajde pa je v 73. minuti postavil končni izid.

Uspešen je bil še en prvoligaš, in sicer Domžale, ki so s 3 : 1 zmagale na gostovanju pri Iliriji. Rudi Požeg Vancaš v 39., Gaber Dobrovoljc v 60. in Aladin Šišić v 73. minuti so bili strelci za Domžale, za domače pa je zadel Žiga Urtelj v 72. minuti.

V Veržeju prevelikih težav z drugoligašem ni imel niti Zavrč, ki se je v četrtfinale uvrstil s 4 : 0. Dvakrat se je med strelce vpisal Dejan Polić, in sicer v 56. minuti z bele točke ter v 87. minuti. Preostala dva zadetka sta prispevala Aleks Pihler v 75. in Dejan Glavica v 88. minuti.

Prvoligaški obračun velenjskega Rudarja in Krke pa je dobil domačin s 3 : 2. Za domače so zadeli Ivan Knezović v 38., Mario Babić v 44. in Jaka Ihbeisheh v 55. minuti, za Novomeščane pa Enes Novinić v 4. minuti z bele točke in Filip Dangubić v 15. minuti.

Deli s prijatelji