1. SNL

Zmaji na popravcu pri mojstrih taktike

Objavljeno 26. september 2015 09.36 | Posodobljeno 26. september 2015 09.37 | Piše: Rok Tamše

V 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije derbi Domžale – Olimpija.

Vratar Domžal Nejc Vidmar bo danes spet zadnja, zelo visoka ovira za igralce Olimpije. Foto: NK Domžale.si

Najustvarjalnejši in tudi najučinkovitejši igralec vodilne Olimpije Rok Kronaveter je včeraj opravil pregled kolena z magnetno resonanco v Zagrebu (ne gre za hujšo poškodbo), danes pa zagotovo ne bo igral na derbiju Ljubljanske kotline in 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije z Domžalami. Po klofuti, ki so jo zmaji doživeli v sredo ob porazu proti Zavrču pred domačim občinstvom, je to nov hud udarec za njih. Ob Kamniški Bistrici ne bo na preizkusu zgolj kakovost igralcev Olimpije, temveč tudi trdnost njihovega značaja pa tudi taktična raznovrstnost in iznajdljivost trenerja Marijana Pušnika. Ne gre pozabiti, da so Domžalčani v 3. krogu v Stožicah premagali zeleno-bele z 2:0, tako da bo motiv današnjih gostov za revanšo velik kot Triglav. Če Mandarićevi fantje vendarle niso še preveč mehke duše za spopad s pritiskom, ki ga nosi vodilni položaj v ligi. »Razočaranje po porazu je veliko, vendar časa za celjenje ran ni. Že v Domžalah bomo poskušali nadoknaditi izgubljene točke z domačega terena. V vsakem primeru nam ne bo lahko, vsaka tekma je zgodba zase, vendar nas zanima zgolj zmaga. Ne glede na to, v kakšni postavi bomo začeli tekmo,« je dejal Pušnik. Vratar Aleksander Šeliga, ki je znan po samokritičnosti, je občutke po flopu takole ubesedil: »Nismo bili na ustrezni ravni agresivnosti, ki je bila od uvodne tekme naš zaščitni znak. Ob individualni kakovosti, ki jo premoremo, smo običajno zlomili nasprotnika ravno z visokim ritmom in agresivnostjo. Ko pa nismo na želeni ravni, nastopijo težave. Verjamem, da bomo že jutri pokazali svoj pravi obraz, kar povečuje naše možnosti za končni uspeh.«

Domžalčani so medtem dobili krila po remiju v Ljudskem vrtu, ker je briljiral vratar Nejc Vidmar. Trener Luka Elsner bo danes pogrešal zgolj defenzivnega vezista Amedeja Vetriha, vsi drugi fantje so nabrušeni, da potrdijo omenjeno zmago iz Stožic z začetka prvenstva. »Ni ekipe na svetu, ki bi zmagala 36 tekem zapored. Tudi Olimpija bo imela vzpone in padce. Njihove težave po porazu z Zavrčem želimo še malce poglobiti. Vse bo odvisno od kakovosti, ki jo bomo pokazali na igrišču, in želje, da jih znova premagamo,« v športni maniri grozi Elsner, z razlogom pa je optimističen tudi panter v vratih Vidmar: »Prihaja vodilno moštvo, ki je v prvi četrtini prvenstva pokazalo veliko premoč. Nihče ni pričakoval tako suverenih predstav. Njihova kakovost je nesporna, a mi se ji bomo postavili po robu. Ne smemo kloniti pred provokacijami, ki se na takšnih tekmah vselej dogajajo. Glava mora ostati hladna, tako kot je ostala na prvi tekmi.« Še pogled na lestvico: Domžale bi se lahko z zmago in ob novem spodrsljaju Gorice celo povzpele na drugo mesto in se Olimpiji približale na samo dve točki razlike. To bi dalo novo dimenzijo že tako zanimivemu prvenstvu, kjer si bodo ranjeni Mariborčani jutri poskušal povrniti samozavest z zmago v Krškem. Gorica po treh zaporednih porazih (proti Mariboru in Olimpiji doma ter proti Rudarju v gosteh) hoče z zmago proti Krki zadržati drugo mesto na lestvici. Pari 12. kroga: Celje – Luka Koper (danes ob 16. uri), Domžale – Olimpija (danes ob 17.45), Zavrč – Rudar (danes ob 19. uri), Gorica – Krka (jutri ob 16. uri), Krško – Maribor (jutri ob 17.45).

Pomagajmo Tini!

Derbi med Domžalami in Olimpijo bo dobrodelno obarvan. Tokrat bodo zbirali sredstva za Tino Lavrič iz Ljubljane. Štirinajstletna deklica se je rodila z genetsko boleznijo miastenični sindrom, pomanjkanje acetil-holina, ki se kaže kot mišično obolenje. Tinine mišice so oslabljene, najbolj pa je prizadet zgornji del telesa. Obiskovalci tekme bodo lahko svoj prispevek oddali na stojnici z navijaškimi izdelki.

 

Deli s prijatelji