PRVA LIGA

Zmage Olimpiji, Domžalam in Mariboru

Objavljeno 12. avgust 2015 23.44 | Posodobljeno 12. avgust 2015 23.40 | Piše: STA, Mo. S.

Na sporedu je peti krog prve nogometne lige.

Utrinek s srečanja med Olimpijo in Koprom.

LJUBLJANA, NOVO MESTO, VELENJE, MARIBOR – Nogometaši ljubljanske Olimpije so v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 4 : 1 (2 : 1).

Koprčani so tekmo sicer začeli dobro, a za veselje domačih navijačev je v 26. minuti poskrbel Dejan Djermanović. Ezekiel Henty je na robu kazenskega prostora zadrževal žogo, nato podal na drugo vratnico, kjer je bil na pravem mestu ljubljanski napadalec in z glavo zadel za 1 : 0. Čez sedem minut je izid poravnal Amar Rahmanović po tem, ko je izkoristil hiter koprski protinapad in podajo Domna Črnigoja. Olimpija je povedla v 40. minuti, ko je zadel Rok Kronaveter. Domači so hitro po začetku drugega polčasa zadeli tretjič. Henty si je v 50. minuti nastavil žogo na 20 metrih in z natančnim strelom povišal prednost svoje ekipe. Nov zadetek je padel v 73. minuti. Djermanović se je dobro znašel v kazenskem prostoru, žogo namestil Hentyju, ki je sprožil s prve in premagal Vasjo Simčiča.

Krka brez zadetka

Nogometaši novomeške Krke izgubili proti Domžalam z 0 : 4 (0 : 2).

V 29. minuti so gosti povedli. Žan Majer je s podajo na desni strani našel Nejca Skubica, najboljši podajalec lige je pobegnil domači obrambi in podal pred gol, kjer je Matej Podlogar v padcu žogo poslal v mrežo. Tik pred koncem polčasa je Črnic podvojil domžalsko prednost, potem ko je zadel s 25 metrov v zgornji levi kot vrat gostov. Isti igralec je bil uspešen tudi v 58. minuti. Lucas Horvat je prišel do žoge na polovici Krke in podal do Morela, ta je prodrl do kazenskega prostora in žogo poslal do osamljenega Črnica, ta pa je s približno 13 metrov natančno meril v zgornji levi kot vrat nemočnega Miodraga Mitrovića. Tik pred koncem tekme pa je Črnic spet nevarno meril s 25 metrov, izkazal se je Mitrović, Mance pa je nato v gneči po kotu z glavo zadel za končnih 4 : 0.

Rudar in Krško izenačena

Nogometaši velenjskega Rudarja in Krškega so se razšli z neodločenim izidom 1 : 1 (1 : 1).

Čeprav so gosti odločneje začeli tekmo, pa so v 12. minuti povedli domači. Rhema Chukwudiamara Obed je nespretno podal žogo proti svojemu vratarju, prestregel jo je Luka Prašnikar in jo z lobom poslal čez Marka Zalokarja v mrežo. Za Prašnikarja je bil to že četrti zadetek v sezoni. Sledilo je obdobje brez posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata, v 33. minuti pa so Krčani izenačili. Dejan Urbanč je izvedel prosti strel, Bojan Đukić pa z glavo zadel za 1 : 1. 

Zmaga tudi Mariboru

Nogometaši Maribora so premagali Celje z 1 : 0 (0 : 0).

Mariborčani so si v zadnji tekmi kroga nove tri točke zagotovili po zaslugi kapetana Marcosa Tavaresa, ki je kljub težavam z zdravjem vstopil v igro in v drugem polčasu vnesel živahnost v napadu, na koncu pa prejel največji aplavz. V 68. minuti je po akciji Sallalicha žoga prišla do njega, preigral je celjsko obrambo in iz bližine domače popeljal v vodstvo.

Deli s prijatelji