PRVA LIGA

Zmage nogometašem Domžal, Maribora, Rudarja in Luke Koper

Objavljeno 19. april 2014 21.11 | Posodobljeno 20. april 2014 00.16 | Piše: STA, Mo. S.

Odigrane so bile tekme 28. kroga prve nogometne lige.

DOMŽALE – Nogometaši Domžal so v 28. krogu prve nogometne lige premagali Celje z 2 : 0 (0 : 0).

Dvoboj je v prvem polčasu ponudil borbeno igro, obe ekipi sta bili čvrsti na sredini igrišča, tako da je bilo pravih priložnosti le za vzorec. Šele v uvodu drugega dela je bilo nekaj konkretnejših akcij, domačini pa so v 78. minuti povedli. Aladin Šišić je z desne strani podal pred gol, kjer je Aneff spretno z glavo in pomočjo vratnice zadel za 1 : 0. Tik pred koncem tekme je Joshua Parker s svojim 11. golom s 15 metrov postavil končni izid 2 : 0.

Krka izgubila

Nogometaši novomeške Krke so izgubili proti Luki Koper z 0 : 3 (0 : 1).

Tik pred koncem polčasa so Koprčani dosegli prvi zadetek. Goran Galešić je skoraj s polovice igrišča poslal žogo pred gol, na drugi vratnici je najvišje skočil Miroslav Ćovilo in z glavo premagal Obradovića. Isti igralec je v 58. minuti poskrbel tudi za podvojitev koprske prednosti, le štiri minute zatem pa je bil zmagovalec dokončno odločen, ko je takoj po vstopu v igro zadel Matej Pučko.

Maribor potopil Zavrč, Rudar pa Olimpijo

Nogometaši Zavrča so izgubili proti Mariboru z 0 : 4 (0 : 1).

Po enakovrednem in nerazburljivem uvodu tekme so državni prvaki povedli v 18. minuti, ko je bil v skoku najvišji Nusmir Fajić in dosegel svoj 10. zadetek v sezoni. Kmalu po uvodu drugega polčasa so gostje prednost podvojili, zadel je Arghus. Zmagovalec je bil znan že v 53. minuti, ko je Mendy povišal vodstvo na 3 : 0. Sledila sta še poskusa Marcosa Tavaresa, ki so mu sodniki v 77. minuti gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, in Dareta Vršiča, ki je končni izid postavil v 87. minuti, ko je sam prišel pred vratarja domačih in ga preigral.

Nogometaši velenjskega Rudarja so premagali ljubljansko Olimpijo s 4 : 0 (1 : 0).

Ko je že kazalo, da se bo prvi polčas končal brez golov, so domači krenili v hiter protinapad, Aljaž Krefl je z natančno podajo dobro zaposlil Eterovića, ta pa nato tudi natančno zadel s kakšnih 10 metrov. Velenjčani so vodstvo povišali z zadetkom v 56. minuti; v vrata je žogo poslal Dalibor Radujko. Zeleno-beli so nadaljevali slabo predstavo, luknjasto obrambo gostov pa so domači znali kaznovati še z dvema zadetkoma. Najprej je Eterović spretno prejel žogo, se obrnil in poslal žogo mimo vratarja in treh branilcev ter drugič na tekmi zatresel mrežo. Domači navijači so komajda pozdravili strelca gola, ko se je mreža gostov spet zatresla. Ljubljančani so povsem pozabili na Mateja Podlogarja, ki je po predložku z desne strani z glavo s kakšnih petih metrov neoviran natančno zadel.

Gorica in Triglav remizirala

Nogometaši Gorice in Triglava so se razšli z neodločenim izidom 1 : 1 (1 : 0).

V 33. minuti so domači povedli, ko je Massimo Coda po voleju zadel enega gostujočih igralcev, žoga je spremenila smer in presenetila Darjana Curanovića. Česar Primorcem ni uspelo unovčiti v zaključku prvega polčasa, je Kranjčanom v uvodu drugega. Luka Majcen je po hitrem protinapadu z močnim strelom ugnal Alexa Cordaza za 1 : 1 v 58. minuti, kar je bil tudi končni izid.

Deli s prijatelji