1. SNL

Zmage Gorice in Blagoslovljenega

Objavljeno 31. avgust 2015 17.36 | Posodobljeno 31. avgust 2015 17.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: Gorica

Nogometaši Gorice v nasprotju z vsemi pričakovanji silovito marširajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dosegli so že sedmo zaporedno zmago.

Domača nogometna javnost je paf! Kako ne bi bila, če pa je na vrhu lestvice državnega prvenstva prvoligašev klub, ki je bil tik pred sezono pred bankrotom. Domači zanesenjaki so ga rešili propada, pod taktirko trenerja Mirana Srebrniča na hitro sestavili moštvo, ki je v osmih krogih nanizalo že sedem zaporednih zmag. Modro-beli so klonili le v uvodni tekmi prvenstva proti Olimpiji v Ljubljani, nazadnje pa so dobili primorski derbi v Kopru, kjer so kanarčke »oskubli« s 3:1. Sedem zaporednih zmag je nov klubski rekord, tako uspešna ni bila niti najslavnejša generacija, ki je osvajala naslov državnega prvaka.

Ker še do jutri traja prestopni rok za nogometaše, se na Severnem Primorskem bojijo, da jim bo kdo od bogatejših domačih klubov ali celo kakšen snubec iz tujine odpeljal katerega izmed najboljših mož. Med najbolj zaželenimi je 19-letni nigerjiski napadalec Blessing (Blagoslovljeni) Chibuike Eleke (na fotografiji v dvoboju z Denisom Halilovićem), ki je na osmih tekmah zabil sedem golov, v sobotnem večeru je dvakrat razparal tudi mrežo Luke Koper. Ob tem je pokazal izjemen igralski potencial, hitrost, moč in spretnost v preigravanju. V goriškem taboru pravijo, da so ga sposobni zadržati, kar bi bilo za razvoj velikega talenta verjetno še najbolje. V dresu štirikratnega državnega prvaka lahko Eleke igra povsem neobremenjeno. Predsednik kluba Hari Arčon poudarja, da je glavni cilj še vedno stabilizacija kluba na vseh ravneh, z večjimi tekmovalnimi ambicijami pa se bodo ubadali v naslednjih sezonah, ko bo marsikaj odvisno od stanja na klubskem računu.

Medtem Eleke s soigralci uživa v odličnih predstavah in v vsakem stavku izpostavlja vlogo boga v svojem življenju: »Če bo tako odločil bog, bom zapustil Gorico, sicer pa ne. Molim k bogu in čakam na znak. Njemu se zahvaljujem, da tresem mreže. Vsi v ekipi so veseli zame, da dosegam gole. Sem napadalec, moram dosegati zadetke, a se lahko zahvalim bogu, da govori skozi mene.« 

 

Deli s prijatelji