NA IGRIŠČU

Zlatan ponižal upokojence

Objavljeno 17. marec 2015 13.57 | Posodobljeno 17. marec 2015 13.57 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Zlatan Ibrahimović

Veliki zvezdniki so zaznamovali tudi zadnji teden nogometne lige prvakov. Razkačeni Ronaldo iz kriznega Reala ne bo več govoril, Parižan Ibrahimović pa je ošvrknil Chelseajeve tožibabe.

Madridski Real, Porto, Paris Saint-Germain in Bayern so prvi četrtfinalisti nogometne lige prvakov. Najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje piše junaške in tragične zgodbe, tako je bilo tudi na torkovih in sredinih povratnih tekmah osmine finala.

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in beli balet so plesali po žici, a po domačem porazu s 3:4 v skupnem seštevku (5:4) le izločili nemški Schalke. Samovšečni žongler je z dvema zadetkoma po strelu z glavo postal najboljši strelec evropskih klubskih tekmovanj, z 78 goli je za enega prehitel še eno Realovo legendo, Raula. Le v ligi prvakov pa je izenačil rekord (75 zadetkov) svojega najljubšega sovražnika Lionela Messija iz Barcelone. A zaradi slabe predstave jezni navijači so huronsko izžvižgali napihnjene madridske zvezdnike, po stari španski navadi neodobravanja so mnogi tudi pomahali z belimi robčki. Ronalda je vse skupaj hudo razkačilo, sklenil je, da do konca sezone z novinarji ne kani spregovoriti niti besedice. Kriza desetkratnega starocelinskega klubskega prvaka se nadaljuje, as z Madeire pa je sedmi sili navrgel, da bo zdaj govoril le še na igrišču. Trikratni dobitnik zlate žoge Mednarodne nogometne zveze je sicer v ligi prvakov na 59 tekmah za Real zabil kar 60-krat; odlično povprečje, ni kaj. Res je bolje, da govori le na zeleni igralni površini.

Londonski dojenčki

Vodilno moštvo angleške nogometne lige Chelsea je po dveh neodločenih izidih s francoskim šampionom PSG (1:1, 2:2) zaradi zadetka več Parižanov v Londonu že izpadlo iz elite. Še en Portugalec, Jose Mourinho, trener upokojencev, kakor tudi imenujejo nogometaše Chelseaja, se je po šoku sredi britanskega otoka pritoževal nad svojimi nesamozavestnimi varovanci. Sivolasi možakar je še dodal, da je izključitev balkanskega Šveda Zlatana Ibrahimovića v 32. minuti bolj ovirala njegovo moštvo kot mu koristila. »Igralcem je breme odgovornosti obtežilo ramena. Dokaz za to sta prejeta zadetka z glavo po strelih iz kota, pri pokrivanju igralcev in prostora je zmanjkalo zbranosti,« je bil poklapan Mourinho.

Na drugi strani pa vedno jezični Ibrahimović ni izpustil priložnosti, da ne bi ošvrknil modrih s Stamford Bridgea. »Igralci so se ob moji izključitvi vedli kot dojenčki. Po spornem dvoboju so takoj obdali nizozemskega sodnika Björna Kuipersa. Nisem vedel, ali naj bom jezen ali naj se smejim. Ko mi je sodnik pokazal rdeči karton, pa sem si dejal, da ne ve, kaj počne. To ni najhuje; po izključitvi so chelseajevci obkrožili tudi mene, počutil sem se, kot da sem med samimi dojenčki,« je Zlatan ponižal upokojence. Njegov rdeči karton pa je bil tudi vprašljiv, boj za žogo z Oscarjem je bil z obeh strani zaznamovan z veliko žara. Londonski kapetan John Terry pa brani soigralce: »Le odgovarjali smo na provokacijo nogometašev PSG, tudi oni so obkrožili sodnika. Obdajanje delivca pravice je tudi del naše igre.« 

Deli s prijatelji