ODPOVED

Zildžović dobil nogo

Objavljeno 10. junij 2014 13.36 | Posodobljeno 09. junij 2014 23.33 | Piše: Rok Tamše

Čeprav je obstal v prvi ligi, je dobil odpoved.

Mladi so odlično začeli kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu 2013

Nikar ne mislite, da bodo v času svetovnega prvenstva nogometaši iz slovenskih prvoligaških klubov spočiti spremljali tekme najboljših reprezentanc. Trije najboljši, prvak Maribor ter Luka Koper in Rudar, so že včeraj začeli priprave na novo sezono. To so tudi klubi, ki nas bodo ob pokalnem prvaku Gorici zastopali na evropski sceni. Mariborčani v kvalifikacijah za ligo prvakov, preostala v predtekmovanju za evropsko ligo. Na svetlo prihodnost upajo tudi v Novi Gorici, kjer so se z italijanskim prvoligašem Parmo menda že dogovorili o nadaljnjem sodelovanju. Ob drugačnem razpletu bi člansko moštvo iz severne Primorske mrknilo, vsaj za nastope v prvi ligi.

Na začetku tedna pa je najvznemirljivejša vest o odpovedi, ki jo je od upravnega odbora novomeške Krke prejel trener Adnan Zildžović. Ta je z dolenjskim moštvom osvojil predzadnje, deveto mesto v prvi ligi Telekom Slovenije in tako omogočil dodatne kvalifikacije za obstanek v družbi najboljših. Pozneje je kvalifikacijski dvoboj z drugouvrščenim Kalcer Radomljami odpadel, saj se je prvak Roltek Dob odpovedal nastopanju v prvi ligi. Krka ima s tem zagotovljeno nastopanje v elitnem tekmovanju tudi v sezoni 2014/15, na Nogometni zvezi Slovenije pa še niso potrdili prvoligaškega statusa Radomelj. Menda gre le še za formalnost, saj so se Radomljani med drugim že sporazumeli z Domžalami, da bodo domače tekme igrali na njihovem stadionu.

Še vedno je najbolj skrivnostna prihodnost ljubljanske Olimpije, saj predsednik kluba Izet Rastoder čaka na prijetne odgovore iz krovne organizacije na vprašanja v zvezi s privatizacijo kluba oziroma društva. Medtem je zeleno-belo moštvo razpadlo, v tem trenutku nima niti strokovnega vodstva, Rastoder pa je (trenutno) tako rekoč povsem zaprl finančno pipico. 

Deli s prijatelji