PRVOLIGAŠ

Že drugi polom Olimpije

Objavljeno 02. september 2013 14.49 | Posodobljeno 02. september 2013 14.51 | Piše: Rok Tamše

Ljubljanskega nogometnega prvoligaša je zapustil direktor Sanel Konjević.

Agim Ibraimi je že v sredo odvrgel vijolični dres Maribora in se napotil v Cagliari. Foto: Marko Pigac

LJUBLJANA – Nekdo mora prevzeti odgovornost za slabo formo članskega moštva v tej sezoni. Nekaj je treba spremeniti, sem pa prepričan, da bi bila v tem trenutku najslabša poteza odhod trenerja Andreja Razdrha. Olimpiji sem še naprej na voljo, če me bo v kakršni koli obliki potrebovala, in ji želim vse najboljše v prihodnosti,« je sporočil direktor nogometašev Olimpije Sanel Konjević, ki je to funkcijo opravljal dve leti in pol. Sodu je izbil dno že drugi nepričakovano visok poraz zmajev v državnem prvenstvu; po blamaži v Novi Gorici z 1 : 4 v prejšnjem krogu je zdaj sledil udarec v režiji Domžal sredi Ljubljane (0 : 3). Trenerski novinec, 31-letni Luka Elsner, je na svoji drugi tekmi dobil prve tri točke z Domžalčani in napovedal mirnejše obdobje svojega kluba.

Povsem drugače je v taboru Olimpije: odhod Konjevića sicer ni presenečenje za pozornejše spremljevalce dogajanja v zeleno-belem klubu, direktor je o odhodu razmišljal že pred meseci, a ga je predsednik Izet Rastoder pregovoril, da ostane. Toda Konjevićev odhod ne bo kaj veliko spremenil, če pri zmajih ne bo korenitega zasuka pri selekcioniranju in vodenju moštva. Napočil je čas, da Rastoder spet odtipka telefonsko številko nekdanjega športnega direktorja Milenka Ačimovića, ki je odstopil po slabem začetku prejšnjega državnega prvenstva. Olimpija si mora znova zgraditi avtoriteto zunaj igrišča in na njem. Rastoder je vse strokovne odločitve s kadrovanjem igralcev vred že pred sezono prepustil 36-letnemu trenerju Razdrhu, a je jasno, da Olimpija na poti do vrha na domači sceni tudi v pisarni potrebuje konkurenčnejšo zasedbo.

Ibraimi v Cagliari

Nogometaši Maribora se v sredo niso uvrstili v ligo prvakov, v petek pa so že dobili tekmece v evropski ligi. Vse to je na vijolično moštvo vplivalo tako, da na zelenici Ljudskega vrta proti Gorici ni bilo vse optimalno. Trener Ante Čačić v ekipo (niti na klop za rezervne igralce) ni uvrstil 25-letnega makedonskega reprezentanta Agima Ibraimija, ki je po naših informacijah že zapustil štajersko prestolnico in bo kariero nadaljeval pri italijanskem prvoligašu Cagliariju.

Krilni vezist s svojimi predstavami v tej sezoni ni pomagal slovenskemu prvaku in predvsem športnemu direktorju Zlatku Zahoviču, da bi lahko zanj iztržil višjo ceno od domnevne 1,5 milijona evrov, kolikor naj bi bil pripravljen plačati klub s Sardinije, ki je v lanski sezoni zasedel 11. mesto v serie A. Ibraimi je dobro igral le v reprezentanci, v klubu pa je bil neprepoznaven. Namesto zanj bodo Viole v prihodnje navijale tudi za Urugvajca Pabla Ceppelinija, ki se od leta 2011 ni naigral pri Cagliariju, 21-letni vezist je bil nazadnje na posoji pri nižjeligašu Lumezzaneju. Italijani so Južnoameričana očitno vključili v prestop Ibraimija.

Deli s prijatelji