1. SNL

Zavrč klonil proti Mariboru

Objavljeno 10. maj 2015 00.15 | Posodobljeno 10. maj 2015 00.16 | Piše: STA, M. U.

Zavrč – Maribor 1 : 3

ZAVRČ – Nogometaši Zavrča so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1 : 3. Že res, da Mariborčani zaradi zmage Celja danes še niso mogli proslaviti svojega 13. naslova državnega prvaka, so pa zato naredili nov velik korak k njemu. Po izenačenem prvem polčasu so izbranci Anteja Šimundže v drugem postavili stvari na svoje mesto in obdržali osem točk pred zasledovalci. Zavrč ostaja peti.

Celje – Kalcer Radomlje 3 : 2


Nogometaši Celja so v premagali Kalcer Radomlje s 3 : 2. Celjani so z zmago proti Radomljam poskrbeli za to, da Maribor danes še ne bo slavil 13. naslova prvaka. Radomljani, ki se selijo v drugo ligo, pa so domačim povzročili kar nekaj preglavic. Čeprav doslej Maticu Kotniku še niso zabili zadetka, so mu danes kar dva, a na koncu je bilo tudi to premalo za kaj drugega kot že 25. poraz. S po dvema zadetkoma sta se sicer izkazala Celjan Benjamin Verbič, ki je proti današnjemu tekmecu v tej sezoni skupno dosegel kar sedem golov, in Radomljan Igor Barukčić.

Gorica – Olimpija 1 : 2

Nogometaši Gorice so izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1 : 2. Novogoričani še poslabšujejo svojo najslabšo sezono v prvoligaški zgodovini. Poraz proti Olimpiji je bil že 19. v sezoni, tako da se vse bolj oddaljuje tudi osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi. Na drugi strani pa je Olimpija, ki se je v svoji »novi podobi« po vrnitvi v prvo ligo premierne zmage veselila prav v Novi Gorici, dosegla pomembno zmago v boju za prva tri mesta. Zdaj za tretjeuvrščenimi Domžalami, ki imajo tekmo manj, zaostaja le še za točko.
 

Deli s prijatelji