PRVA LIGA

Zaključni obračun vodilne četverice

Objavljeno 16. maj 2015 09.12 | Posodobljeno 16. maj 2015 09.12 | Piše: R. T.

Nogometaši Maribora drevi proti Domžalam potrjujejo naslov državnega prvaka.

As Maribora Agim Ibraimi je v finišu državnega prvenstva izboljšal svojo igro. Foto: Marko Pigac

To se bo iskrilo na vse strani! Nogometni prvoligaši so nam pripravili fantastičen finiš državnega prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dobro, prvak Maribor je bolj kot ne že opravil svojo misijo, zato bodo drevi ob robu tekme 34. kroga v Ljudskem vrtu pripravili čago številka 1 ob 13. naslovu slovenskega prvaka, petem zaporednem. Tekmec pa bo prav po meri, Domžale se namreč še vedno krčevito borijo za končno tretje mesto, ki jim poleti zagotavlja sodelovanje v evropskem tekmovanju. Četrtouvrščena Olimpija namreč zaostaja le štiri točke (62:58), toda po drugi strani lahko Domžalčani ob ugodnem razpletu zasedejo celo drugo mesto, saj ima Celje pred njimi le dve točki naskoka. Olimpija in Celje pa se bosta že popoldne med seboj udarila v Stožicah! Gre torej za obračun velike četverice v sezoni 2014/15.

»V Ljudski vrt ne gremo na zabavo. Naredili bomo vse, da uresničimo načrte in se približamo končnemu cilju. Zavedamo se, da je nasprotnik močan in v izjemni formi, toda na podlagi naših letošnjih dvobojev ni razloga, da bi se ga bali. Pokazati bomo morali veliko kakovosti in poguma, da bomo igrali brez strahu,« opozarja trener Domžal Luka Elsner, ki mu je med tednom kar odleglo po gladki zmagi proti Luki Koper (3:0) v preloženi tekmi 33. kroga. Na drugi strani so vijolični nabrušeni, da pred polnimi tribunami v velikem slogu potrdijo novo zvezdico. »Nedvomno bo tekma zanimiva, ekipa bo pripravljena, tukaj pa kot pri vseh velikih trenutkih potrebujemo Ljudski vrt, da nas potisne naprej, kolikor je mogoče. Vemo, kaj nam in navijačem prinaša prvo mesto. Prihaja neugoden tekmec, a glede na prikazano, na formo, v kateri smo, lahko razmišljamo pozitivno,« sporoča strateg Maribora Ante Šimundža.


Bodo prvi golgeterji še kaj dodali?

Pari 34. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije so: Olimpija – Celje (danes ob 16. uri), Rudar – Gorica (danes ob 18. uri), Luka Koper – Krka (danes ob 20. uri), Maribor – Domžale (danes ob 20. uri), Radomlje – Zavrč (jutri ob 19. uri). Lestvica strelcev: Marcos Tavares (Maribor) 16 golov, Benjamin Verbič (Celje) 14, Luka Zahovič (Maribor) 12. 
 

Drugi derbi kroga se bo štiri ure prej začel v ljubljanskih Stožicah. Moštvo Olimpije pod medijskim plaščem morebitnega trgovanja med predsednikom Izetom Rastoderjem in snubcem Milanom Mandarićem le stežka ohranja osredotočenost na boj za nujno potrebne točke. Zeleno-beli bodo morali zbrati nove tri tudi proti razigranim in sproščenim Celjanom, ki pa tudi ne nameravajo v zadnjih treh prvenstvenih tekmah zapraviti vsega, kar so si priigrali v dolgi sezoni. Res pa je še, da so z mislimi tudi pri pokalnem finalu z Luko Koper, ki je na sporedu že 20. maja.

Deli s prijatelji