NOGOMET

Zahovič še išče vezista

Objavljeno 17. januar 2014 13.15 | Posodobljeno 16. januar 2014 22.08 | Piše: Rok Tamše

Pri slovenskem nogometnem prvaku Maribor so trenutno na programu odhodi igralcev.

Zlatko Zahovič razmišlja, kombinira in računa. Foto: Marko Pigac

Dva tedna pred koncem januarskega prestopnega roka se je že začel občutnejši promet igralcev tudi v slovenskih klubih. Za zdaj še ni bilo odmevnejšega prestopa, če sem ne štejemo prihoda branilca Marka Šulerja v Maribor, saj je Korošec postal vijolični praktično že lani. Športni direktor slovenskega prvaka Zlatko Zahovič še vedno išče žlahtnega vezista. Dare Vršič je pri dunajski Austrii še vedno nezaželen, a je tudi še vedno predrag za Štajerce. Njegova cena bo do konca meseca zagotovo padla, a je vprašanje, ali zadosti. Zahovič je medtem potipal prodajne ambicije pri splitskem Hajduku glede njihovega vezista, 21-letnega Tina Svena Sušića, ki je nečak legendarnega igralca in danes selektorja reprezentance BiH Safeta Sušića. Dalmatinci menijo, da je mladi Sušić vreden več kot ponujenih pol milijona evrov. Sploh zato, ker obstaja možnost, da zaigra za BiH na svetovnem prvenstvu v Braziliji, ob dobrih okoliščinah pa lahko tam njegova cena zraste v nebo. Morda bo na koncu boginja Fortuna naklonjena Ljudskemu vrtu in iz italijanskega prvoligaša Cagliarija pod Pohorje vrnila makedonskega reprezentanta Agima Ibraimija. Je pa Zahovič po prvi pripravljalni tekmi, v kateri je s 4 : 3 padel avstrijski drugoligaš Kapfenberg, do konca sezone nekoliko zredčil napadalno vrsto, saj je 21-letnega Alena Ploja poslal na posojo v Celje.

Vaš s slabo karmo v Zavrč?

Nogometašem ljubljanske Olimpije sta se na treningih pridružila dva hrvaška nogometaša, ki bosta trenerja Milorada Kosanovića poskušala prepričati s svojo kakovostjo. To sta 25-letni Ivor Weitzer in 23-letni Nenad Dedić. Weitzer je ofenzivni vezist, vzgojen v nogometni šoli Rijeke, in je zadnjega pol leta igral v Iranu, kjer je bil njegov trener Dragan Skočić. Njega smo v Sloveniji spoznali kot trenerja propadlega Interblocka. Weitzer je prej v hrvaški ligi branil barve Rijeke in Istre, nekaj časa pa je nastopal tudi za BiH-prvoligaša Široki Brijeg. Levi bočni branilec Dedić pa je zadnjih šest mesecev igral v prvi češki ligi za Banik iz Ostrave, še prej pol sezone na Madžarskem, v prvi hrvaški ligi pa je nastopal za Karlovac.


Umrl Željko Spasojević

V 41. letu starosti je umrl nogometaš Željko Spasojević, zahrbtna bolezen je bila močnejša. Priljubljeni Spaske je igral za Rudar, Olimpijo, Šmartno, Tabor in Korotan. V 1. slovenski nogometni ligi je v 228 tekmah dosegel 37 golov. Nazadnje je kljub bolezni igral za Šoštanj v štajerski ligi, oktobra je odigral zadnjo tekmo. Igral je tudi dvoranski nogomet, nosil je dres Gip Betona MTO iz Zagorja. 
 

Živahno je tudi pri novincu Zavrču, ki je pravi hit sezone na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Potem ko sta že takoj po jesenskem delu prvenstva klub zapustila Rok Roj in Rene Mihelič, je srečo v tujino zdaj ponovno šel iskat še 33-letni napadalec Jože Benko, tokrat v avstrijskega četrtoligaša Jennersdorf. Zato pa je trener Viktor Trenevski v moštvo dobil 24-letnega hrvaškega napadalca Matijo Smrekarja, ki mu jeseni ni uspelo pri Mariboru. V Zavrč je prišel še 24-letni vezist Arpad Vaš. Dosedanji član drugoligaša Aluminijqa, ki je prej doživel propada prvoligašev Nafte in Mure 05, se je dogovoril za sodelovanje z Zavrčem do konca sezone z možnostjo podaljšanja. Upati je, da v Haloze ni prinesel slabe karme iz Lendave in Murske Sobote. Promet pa še ni sklenjen, saj Trenevski ne računa več na Nina Kouterja, Leona Sreša in Aleša Majerja.

Deli s prijatelji