SLABA VOLJA

Zahovič rešuje nesporazume med Čačićem in igralci

Objavljeno 03. september 2013 19.38 | Posodobljeno 03. september 2013 19.51 | Piše: R. T.

Nogometaši Maribora so menda nezadovoljni zaradi podcenjevanja in arogantnosti trenerja Anteja Čačića.

Bosta znova združila moči?

MARIBOR – V nogometnem Mariboru so prejšnji teden pozdravili vstop v evropsko ligo, potem ko so proti češki Viktorii izgubili v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Nato je prišel le neodločen izid z Gorico v državnem prvenstvu, klub pa je zapustil makedonski reprezentant Agim Ibraimi, ki bo kariero nadaljeval v italijanskem prvoligašu Cagliariju.

A vse to je bilo potisnjeno v ozadje, potem ko je športni časnik Ekipa danes objavil zgodbo o nezadovoljstvu v slačilnici vijoličastih. Zapisali so, da igralci vse težje prenašajo podcenjevanje in aroganco hrvaškega trenerja Anteja Čačića.

Zahovič: Rešili bomo svoje težave

Nemudoma se je s posebnim sporočilom oglasil športni direktor Zahovič: »To so problemi, ki se pojavljajo v nogometnih ekipah. V državnem prvenstvu smo na prvem mestu, uvrstili smo se v Ligo Europa. Težave želimo rešiti v dobrobit kluba, trenerja in igralcev. In prepričan sem, da jih bomo. Sam ne vidim nobenega razloga, da ne bi uspešno rešili vseh zadev in da lahko mirno nadaljujemo sezono.«

Verjetno pa je že storjena težko popravljiva škoda. Kemije med trenerjem Čačićem in igralci očitno ni več, čeprav se je ob prihodu Zagrebčana na klop Maribora vse zdelo naravnost idilično. Menda se je Hrvat korenito spremenil po seriji zmag, kar so igralci sprejeli z nezadovoljstvom.

Verjetno pa sta svoje prispevala tudi poraza proti Viktorii. Zahovič je že po prvi tekmi v Plznu (1 : 3) javno okrcal moštvo in trenerja, da ni igralo dovolj pogumno in napadalno. Sledil je še poraz z 0 : 1 v Ljudskem vrtu, tako da bo Maribor v evropski ligi igral skupaj z ruskim Rubinom iz Kazana, belgijskim Waregemom in angleškim drugoligašem Wiganom.

 

Deli s prijatelji