PRIČAKOVANO

Zahovič odstavil Čačića, išče se nov trener

Objavljeno 29. september 2013 14.23 | Posodobljeno 29. september 2013 14.23 | Piše: D. P.

Dopoldanski trening je vodil dosedanji Čačićev pomočnik Saša Gajser, v Mariboru pa že napovedujejo novo trenersko ime na klopi.

Trener Maribora Ante Čačić

MARIBOR – Ante Čačić ni več trener slovenskega državnega prvaka. Vzrok za to so slabi dosežki vijoličastih, ki so v preteklih treh prvenstvenih krogih osvojili le točko, skupaj pa v zadnjih sedmih tekmah zabeležili eno zmago, dva neodločena izida in štiri poraze.

Sporazumna prekinitev

»Zadnji v Kopru je sodu izbil dno in treba je bilo ukrepati. Po temeljitih analizah je sprejeta odločitev o koncu obdobja delovanja hrvaškega trenerja, ki je bil kot vodja našega strokovnega štaba ustoličen 5. junija,« so jasni v NK Mariboru, ki so sporazumno prekinili sodelovanje s hrvaškim trenerjem.

Čačić ponosen na narejeno

»Po (ne)prespani noči smo prišli do skupne odločitve, da sodelovanja ne bomo nadaljevali. Ekipa je zašla v rezultatsko krizo, ne moremo si zatiskati oči. Sklenjen je dogovor, da se razidemo, klub pa poskuša rešiti zadeve z novo osebo na klopi. Maribor vedno stremi k boljšim dosežkom, višjim ciljem. Klubu želim vse najboljše na nadaljnji poti, nimam razloga za grenkobo. Zahvaljujem se igralcem za korektno sodelovanje, v klubu sem bil obdan s prijetnim ozračjem, z veliko mero profesionalnosti. Po tem, kar sem spoznal, me ne preseneča, da je Maribor postal tako uspešen klub. Srečen sem in ponosen na to obdobje mojega delovanja. Nikdar ne bom pozabil navijačev, ki so moštvu ves čas stali ob strani. Uspelo nam je doseči uvrstitev v Ligo Europa, ohranjena je stanovitnost, osvojili smo superpokal, ekipa je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Ko pa se zabrede v rezultatsko krizo, se moramo vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika. In to je poteza za boljši jutri kluba, ki je nad vsemi nami,« je dodal Čačić.

Dopoldanski trening je vodil dosedanji Čačićev pomočnik Saša Gajser, v Mariboru pa že napovedujejo novo trenersko ime na klopi.

:: Koga pa bi vi radi videli v vlogi trenerja na klopi NK Maribor? Glasujte v anketi Slovenskih novic.

Deli s prijatelji