OKREPITEV

Zahovič kupil napadalca

Objavljeno 20. julij 2015 14.46 | Posodobljeno 20. julij 2015 14.46 | Piše: STA, D. P.

Bajde, ki je z Mariborčani podpisal triletno pogodbo, je v Celje prišel iz Interblocka pred sezono 2012/13, v celjskem dresu pa je zbral 78 ligaških nastopov in dosegel dvanajst zadetkov.

Zlatko Zahovič

CELJE – Državne prvake v nogometu Mariborčane je okrepil 21-letni krilni napadalec Gregor Bajde. Celju, ki je sporočilo novico, pripada rekordna odškodnina. Finančnega ozadja Celjani niso razkrili, športni dnevnik Ekipa SN pa poroča o odškodnini med 300.000 in pol milijona evrov.

Iz Ljubljane

Bajde, ki je z Mariborčani podpisal triletno pogodbo, je v Celje prišel iz Interblocka pred sezono 2012/13, v celjskem dresu pa je zbral 78 ligaških nastopov in dosegel dvanajst zadetkov. Vseskozi je bil tudi član mlajših selekcij slovenske reprezentance.

Ponosni v Celju

»Vesel sem zanj, saj je s prestopom v Maribor napravil velik korak v karieri. Prav tako pomeni ta prestop še eno potrditev naše strategije uveljavljanja mladih nogometašev, saj je pred tremi leti v Celje prišel kot mlad in neuveljavljen potencial. V vsem tem času se je predano posvečal nogometu, pošteno izpolnjeval vse naloge, zato je prestop v Maribor primerna nagrada zanj, hkrati pa tudi pot in motiv za vse ostale mlade nogometaše v našem klubu,« je ob prestopu povedal športni direktor Celja Ambrož Kranjc.

Deli s prijatelji