FUTSAL

Za uvod visok poraz Oplasta

Objavljeno 03. oktober 2014 00.09 | Posodobljeno 03. oktober 2014 00.59 | Piše: STA, S. U.

V prvi tekmi prvega kroga turnirja lige prvakov je Inter FS premagal ekipo Hovocubo s 5 : 0 (1 : 0).

NOVA GORICA – Slovenski prvaki v futsalu, nogometaši kobariškega Oplasta, so v prvem krogu turnirja lige prvakov v Novi Gorici izgubili proti ukrajinskemu Lokomotivu iz Harkova z 1 : 6 (1 : 3). Častni gol za Primorce je v prvem delu dosegel Jaka Sovdat, ki je takrat izenačil na 1 : 1.

V prvi tekmi turnirja je Inter FS premagal ekipo Hovocubo s 5 : 0 (1 : 0).

Domačini so v uvodno tekmo polagali velike upe. Pred dobro popolnjeno dvorano v Novi Gorici so upali na točko ali zmago, a je bila kakovostna razlika med ekipama prevelika. Gostje so svojo kakovost dokazali že v drugi minuti in po lepo uigrani akciji po avtu povedli. Potem so pobudo prevzeli domačini in v osmi minuti je na 1 : 1 je poravnal kapetan Jaka Sovdat. Tehtnica se je nagnila na gostujočo stran v 11. minuti. Po izvajanju iz avta je žoga nesrečno zadela Igorja Bratiča in pristala v Oplastovem golu, na odmor pa so odšli gostje s prednostjo dveh golov.

Gostje so tekmo v svoj prid rešili med 32. in 35. minuto, ko so zadeli še trikrat in izdatno napolnili domačo mrežo. »Tekma je bila težka, kar smo tudi pričakovali. Zelo slabo smo začeli, gostje so hitro povedli. Potem smo le vzpostavili ravnotežje, še izenačili smo. V nadaljevanju pa so Ukrajinci potrdili svojo kakovost. Vsako našo napako, vsak padec zbranosti, so kaznovali. Njihova zmaga je zaslužena, a morda malce previsoka,« pa je po tekmi povedal trener slovenskih prvakov Sašo Leban.

Deli s prijatelji