S TRIBUNE

Za Lazovića iz Kitajske pozdravi, ne certifikat

Objavljeno 11. marec 2016 11.39 | Posodobljeno 11. marec 2016 11.39 | Piše: Rok Tamše

Ž Nogometaši Zavrča in Domžal drevi odpirajo 25. krog v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Danko Lazović nestrpno pričakuje debi v dresu olimpije. Foto: Marko Feist

HALOZE – Pred nogometaši so tekme 25. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije, že danes ob 19. uri bosta v Halozah na igrišče stopila Zavrč in Domžale, ki na tem igrišču še sploh nista zmagala. Na vzhod potujejo s skromno popotnico s prvih dveh spomladanskih tekem, porazom s Krko in domačim remijem z Gorico. Za ohranitev tretjega mesta bo treba začeti osvajati trojčke točk. »Za nadaljevanje prvenstva je pomembno, da smo ohranili tretje mesto. Pred nami je tekma v Zavrču, kjer še nismo zmagali, in čas je, da se ta negativna tradicija prekine. Dobro se moramo pripraviti ter najti in izkoristiti njihove pomanjkljivosti. Skrajni čas je, da osvojimo poln izkupiček,« meni vezist Domžal Žan Majer, njegov šef Luka Elsner, ki je te dni dobil strokovno pomoč v nekdanjem trenerju Celja Simonu Rožmanu – ta bo strokovni koordinator za delo z mladimi, pomagal pa bo tudi v članskem moštvu –, pa napoveduje: »V Zavrču ne bo nič težje kot v Novem mestu ali proti Gorici. Tekma kot tekma. Morali se bomo tepsti in pokazati veliko želje, tako kot proti Gorici. Če bomo moški v dvobojih, bomo odnesli vse tri točke tudi iz Zavrča. Če bo odnos pravi, bomo dobivali tudi točke.« Zavrč po dveh remijih v Novi Gorici in Celju ostaja pri osnovnem cilju, to je končno četrto mesto. Trenutno je od četrtouvrščene Gorice oddaljen pet točk. »Smo na dobri poti, treba je samo nadaljevati na tej poti in dober rezultat bo potem nagrada za vse delo,« je prepričan izkušeni vezist Josip Golubar.

Reprezentanca v Kopru z novimi dresi

Slovenska nogometna reprezentanca bo 23. in 28. marca odigrala dve prijateljski tekmi, najprej z Makedonijo v Kopru (ob 18. uri), sledi gostovanje na Severnem Irskem (ob 20.45). Za tekmo na koprskem stadionu Bonifika lahko navijači že kupijo vstopnice. Odšteli bodo od 12 evrov (za nepokrito tribuno) do 15 evrov (za pokrito), otroške vstopnice do 14. leta pa stanejo sedem in deset evrov. Najboljši slovenski nogometaši se bodo predstavili v novih dresih, selektor Srečko Katanec bo igralce zbral 21. marca na Obali.

Preostali štirje dvoboji 25. kroga bodo v soboto in nedeljo. Prvak Maribor bo jutri gostoval v Velenju pri Rudarju. Vijolične zanima izključno zmaga, saj za vodilno Olimpijo zaostajajo šest točk. Iz Ljudskega vrta sporočajo, da nameravajo zasesti prvo mesto, tam pa hočejo ostati zeleno-beli iz glavnega mesta, ki se bodo v nedeljo v Stožicah pomerili s Celjem. Ljubljančani nimajo nikakršnih težav z zdravstvenim stanjem igralcev, ta konec tedna bo na tekmi manjkal le Matic Fink zaradi kartonov, na njegovo mesto bo bržkone vskočil Denis Klinar. Edino, kar kvari ozračje v zmajevem gnezdu, je to, da vodstvo bivšega kluba Danka Lazovića oziroma kitajska nogometna zveza še vedno ni poslala certifikata za registracijo srbskega napadalca v Sloveniji. Kot kaže, bo Lazović tudi tekmo s Celjem moral spremljati s tribune. Sicer so se v Olimpijini pisarni razveselili pisemske ovojnice, ki je priromala s Kitajskega, toda ko so jo odprli, so videli, da zvesti navijač kluba Beijing in oboževalec Lazovića svojemu ljubljencu pošilja pozdrave z željami po uspešnem nadaljevanju kariere na sončni strani Alp.

Deli s prijatelji