1. SNL

Za čisto petico zmanjkali le goli

Objavljeno 14. avgust 2017 14.29 | Posodobljeno 14. avgust 2017 14.30 | Piše: Drago Perko

Remi Maribora in Domžal je izkoristila ljubljanska Olimpija, ki se je z zmago proti Rudarju zavihtela na vrh.

Škoda, da je le 4000 gledalcev videlo tako gledljiv in kakovosten nogomet. Foto: Marko Pigac

LJUBLJANA – Nekaj več kot 4000 gledalcev je spremljalo derbi 5. kroga med Mariborom in Domžalami. Po videnem je številnim žal, ker se niso odpravili v Ljudski vrt, kjer sta naša Evropejca poskrbela za imenitno reklamo slovenskega ligaškega nogometa. »Pozitivno sem presenečen. Predvsem nisem pričakoval, da bo Maribor igral tako odprto. Tekma je bila dinamična, zanimiva, oboji so hoteli doseči gol. Zato je bila tekma tudi zelo gledljiva. Končni rezultat, remi, je povsem realen,« je oba tabora pohvalil nekdanji slovenski reprezentant Marinko Galič. »Predvsem bi izpostavil Jasmina Handanovića, ki je vnovič v izjemni formi. Včasih imam občutek, da mu je skoraj nemogoče zabiti gol. Po vrnitvi se je izkazal Martin Milec, ki je odigral zelo dobro. Prvo ime tekme je bil Mitja Viler, ki ga je bilo povsod dovolj, vključeval se je v napad, preigraval. Tekel je, kot da bi bil navit,« je še pristavil Galič, ki je na drugi strani opozoril na Senada Ibričića. »Dejstvo je, da se vse vrti okoli njega. Tehnično je superioren, dokler ima dovolj moči. V Mariboru jo je imel do 15. minute 2. polčasa. Zdi se mi, da se je preveč potrošil, ker je želel, da se vse vrti okoli njega. Hodil je po žogo, se ponujal,« je še dodal Galič, ki je pričakoval kakšnega gledalca več na tribunah.

Presežki Vilerja, Handanovića in Ibričića

Handanović je ukrotil dva strela Amedeja Vetriha, na drugi strani je z identično mero vrnil domžalski kapetan Dejan Milić, ki je bil na pravem mestu, ko je meril Damjan Bohar. V drugem polčasu je Handa ukrotil še Lovra Bizjaka in Jureta Balkovca. Pri Mariborčanih velja omeniti poizkusa Vilerja (zadnjič v 93. minuti), a se rezultat ni spremenil. »Videli smo zelo dobro tekmo. Igrali smo proti moštvu, ki je izredno agresivno in te prisili k temu, da moraš biti dober, če želiš priti do pozitivnega rezultata. Škoda, da nismo zadeli za še lepšo podobo. Na prejšnjih tekmah smo bili zelo natančni, tokrat ne. Imeli smo precej akcij, ko bi se lahko zgodilo kaj več. Tudi dinamika je bila visoka,« je dejal Darko Milanič. »Za nami je lepa tekma, vredna evropske ravni. Oboji smo se vseskozi izmenjavali v pobudi, bilo je veliko priložnosti, svoj dan pa sta imela tudi oba vratarja. Smo zadovoljni in osvojena točka je povsem zaslužena,« je na novinarski konferenci izjavil trener Simon Rožman, ki ima zaradi poškodb (Gaber Dobrovoljc, Jure Matjašič in Matija Širok) kar nekaj težav s sestavo. V Domžalah pa so ponosni, ker priložnost dobivajo doma vzgojeni igralci Žan Žužek, Jan Repas, Matija Rom in Jure Balkovec.

Bišćanove pohvale

S četrto zmago (v Stožicah je s 4:0 klonil Rudar) so se na vrh PLTS zavihteli igralci Olimpije. Gostje, vodi jih nekdanji strateg zmajev Marijan Pušnik, so za nameček v 52. minuti ostali še brez vratarja Mateja Radana. Domači igralec Savić ga je zadel v glavo, Radan pa je moral poiskati zdravniško pomoč, tožil je nad bolečino v vratu. »Zelo sem zadovoljen s tem, kar so pokazali moji igralci. Vsi si zaslužijo pohvale, od prvega do zadnjega. Spet smo vodilna ekipa lige, vrnili smo se v zmagovalni ritem, za nami pa je kakovostna tekma. Pomembno je, da smo ob koncu 1. polčasa zabili drugi gol, ki nam je olajšal delo,« je po tekmi povedal trener Olimpije Igor Bišćan. »Olimpija je zasluženo zmagala. Mi smo imeli nekaj priložnosti v 1. polčasu, a jih nismo izkoristili. Temu sta sledila zadetka, ki smo jih prejeli zelo naivno,« je dodal trener knapov Pušnik.

Prva za Goričane

Novogoričani so bili do 5. kroga ena od treh ekip brez zmage. Zdaj imajo tri točke tudi Primorci, ki so globoko v sodnikovem podaljšku z golom Roka Grudine porazili Aluminij. »V prvem polčasu nismo bilo ravno najboljši, čeprav smo si priigrali nekaj priložnosti. Drugi del smo odigrali precej bolje. Pritiskali smo na nasprotnikovi polovici. Zadeli smo že na sredini polčasa, saj menim, da je bil tisti zadetek regularen. Ob koncu smo le dobili poplačilo za naš trud. Za nas je to zelo pomembna zmaga. Tudi iz psihološkega vidika, saj je prva v prvenstvu,« je bil treh točk vesel Miran Srebrnič



Remi v Celju

Izidi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije – Celje: Triglav 1:1 (470 gledalcev; Elvedin Džinić 66.; Dejan Robnik 86.); Maribor: Domžale 0:0 (4000 gledalcev); Gorica: Aluminij 1:0 (400 gledalcev; Rok Grudina 90.); Olimpija: Rudar 4:0 (3000 gledalcev; Ricardo Alves 26. -11m, Stefan Savić 44., Nik Kapun 52., Blessing Eleke 90); Krško: Ankaran (sinoči). Vrstni red strelcev: Miljan Škrbić (Krško) 5 golov, Petar Franjić (Domžale) 4, Abass Issah (Olimpija) 3. Pari 6. kroga: Triglav: Gorica, Maribor: Krško (obe v soboto, 19. t. m.), Ankaran: Olimpija, Domžale: Aluminij, Rudar: Celje (v nedeljo, 20. t. m.).




Prva liga Telekom Slovenije lestvica

Olimpija       5       4       1       0       13:1       13      

Maribor      5       4       1       0       10:3       13      

Domžale       5       2       2       1       9:4       8      

Krško       4       2       1       1       6:6       7      

Rudar Velenje       5       2       0       3       5:8       6      

Celje       5       1       2       2       5:10       5      

Triglav       5       0       4       1       4:5       4      

Gorica       5       1       1       3       3:6       4      

Aluminij       5       1       1       3       6:10       4      

Ankaran Hrvatini       4       0       1       3       3:11       1




 

Deli s prijatelji