NOVA POGODBA

Wenger ostaja v Arsenalu

Objavljeno 30. maj 2014 17.05 | Posodobljeno 30. maj 2014 17.05 | Piše: STA, D. P.

»Je deloholik, dela 24 ur na dan, vsak dan v letu, ne mara porazov. Nekateri pravijo, da si je nagrabil preveč moči, ampak človeka, ki si prizadeva za ta šport tako kot on, lahko samo spoštuješ.«

Arsene Wenger je bil besen zaradi Skomine.

LONDON – Topničarji so, kot kaže, zelo zadovoljni z glavnim trenerjem Arsenom Wengerjem. Po poročanju britanske radiotelevizijske mreže BBC je francoski nogometni strateg privolil v triletno podaljšanje pogodbe. 64-letni Francoz bo na stadionu Emirates v Londonu, če imajo britanski mediji natančne podatke, ostal vsaj do leta 2017.

Najdaljši staž

Po koncu ere Alexa Fergusona v Manchester Unitedu je Wenger trener z najdaljšim stažem v angleški elitni ligi. Francoski trener se je klubu iz severnega Londona pridružil leta 1996, po 18 letih pa se sodelovanje med klubom in Francozom po poročanju britanskih medijev še ni izpelo.

Topničarji so se za podaljšanje pogodbe odločili, potem ko je Arsenal letos osvojil pokal FA ter prekinil sušo, ki se je vlekla že od leta 2005, ko se je ta londonski klub zadnjič ovenčal z lovoriko. Arsenal je z Wengerjem osvojil tri naslove angleškega prvaka in petkrat naslov pokalnega zmagovalca.

Takega se spoštuje

»Je deloholik, dela 24 ur na dan, vsak dan v letu, ne mara porazov. Nekateri pravijo, da si je nagrabil preveč moči, ampak človeka, ki si prizadeva za ta šport tako kot on, lahko samo spoštuješ,« je za Radio 5 BBC dejal nekdanji vratar topničarjev Bob Wilson.

Deli s prijatelji