1. SNL

Vuk dobil še Matjašiča

Objavljeno 02. junij 2016 09.45 | Posodobljeno 02. junij 2016 09.45 | Piše: Rok Tamše

Aluminij in Zavrč bosta danes odigrala povratno tekmo za nastop v prvi ligi.

Jure Matjašič je za dva dni zapustil reprezentanco, da bi Zavrču zagotovil članstvo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Foto Tadej Regent

Potem ko je v nedeljo devetouvrščeni nogometni prvoligaš Zavrč v dodatnem boju za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2016/17 na domačem stadionu premagal drugouvrščenega drugoligaša Aluminij s 3:2 po zaostanku z 0:2, je to bil znak za alfo in omego haloškega kluba Mirana Vuka, da precej resneje vzame današnji povratni dvoboj v Kidričevem ob 17. uri. »Z vodstvom reprezentance smo se dogovorili, da bo Jure Matjašič dva dni z nami, po današnji tekmi pa se vrača na Brdo v reprezentančni tabor,« je včeraj razkril Vuk, ki mu ni niti malo všeč, s kakšnim podcenjevanjem so šli njegovi varovanci v prvo tekmo. Očitno srbski trener Slavko Matić ni najbolje pripravil fantov, morda zato, ker je preprosto podcenil moč drugoligaša. Ta je po 26 minutah vodil z zadetkoma Lovra Bizjaka iz enajstmetrovke in Roberta Kureža, vmes je Denis Topolovec stresel okvir vrat Zavrča. No, favorizirani gostitelji so se po pol ure igre le predramili, do odmora sta izenačila Aleks Pihler in Kevin Kokorović, kar je Zavrčanom dalo krila za stalne napade v drugem polčasu, ko je zmagoviti gol zabil Dean Tišma v 87. minuti. »Glede na priigrane priložnosti bi morali zmagati s 6:2. Prepričan sem, da bomo zmagali tudi danes v Kidričevem. Z nami bo Matjašič, vrača se Nemanja Jakšić, po poškodbi bo verjetno zaigral tudi Josip Golubar. V napadu bomo tako precej močnejši. Menim pa, da se igralci Aluminija v štirih dneh ne bodo mogli tako dobro regenerirati, da bi nas lahko ogrozili. Razlika med prvo- in drugoligaškimi ekipami je le velika,« je prepričan Vuk. Prvi mož haloškega prvoligaša je znan po pogostih menjavah trenerjev, v tej sezoni je to storil kar šestkrat; Matić še drugič vodi Zavrčane v tem prvenstvu. Težko je verjeti, da bo ostal na klopi tudi v prihodnje, saj se mu ni uspelo izogniti dodatnim kvalifikacijam za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, kar je zelo razjezilo Vuka. Ta bo, kot običajno, na veliko trgoval tudi z igralci, saj se mu obetajo donosne prodaje. Ob Matjašiču ponudbe prihajajo za mladega reprezentanta in vezista Aleksa Pihlerja, hrvaškega vezista Lovra Cveka in črnogorskega napadalca Veljka Batrovića.

A tudi v Kidričevem imajo svoje račune. Predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar napoveduje: »Predvsem si želimo lepega vremena, da bi na tekmo prišlo čim več gledalcev. Vse je še odprto, Zavrč je še vedno favorit, kar se je pokazalo tudi na prvi tekmi. Ne pozabite, da imamo zelo mlado ekipo doma vzgojenih igralcev. V Zavrču smo vodili z 2:0, potem pa prejeli zadetek tako rekoč iz nič in še evrogol iz prostega strela. To je dodobra pretreslo naše mlade fante, zato so tudi slabše odigrali drugi polčas. Mi jim ne nalagamo nobenega pritiska, bodo pa lahko v tako pomembni tekmi pokazali, iz kakšnega testa so, lahko bodo potrdili tudi našo usmeritev, da vzgajamo lastne igralce.« Pri Aluminiju torej ne gre za moto prva liga za vsako ceno, a vseeno. »Nobenega popuščanja ne bo, ne bomo šli zlahka v tekmo. Že v Zavrču so naši fantje spoznali, da se lahko enakovredno kosajo s tekmeci. Če bo izid ostal 0:0 do finiša, smo še vedno v igri za skupno zmago, tik pred koncem lahko dosežemo zmagoviti gol. Verjamem, da bo dobra tekma, drugačna od tiste v Zavrču,« napoveduje Jevšovar.

 

Deli s prijatelji