POŠKODOVAN

Vršič moral na Dunaj, kjer mu pomaga nemščina iz srednje šole

Objavljeno 04. september 2012 17.05 | Posodobljeno 04. september 2012 17.06 | Piše: D. P.

»Švicarji so odlični, mi pa moramo na tekmi proti Romuniji izboljšati igro v obrambi.«

Dare Vršič je poškodovan.

PTUJ – Selektor Slaviša Stojanovič mirnega spanca nima. Najprej je ostal brez Samirja Handanoviča, potem pa je zadnji hip odpadel še Dare Vršič.

Na treningu bolečina v kolenu

»Pri podaji z levo nogo me je zabolelo v desnem kolenu,« pove Dare, ki je prišel v nedeljo na zbor reprezentance na Ptuj. A ga je tako hitro, kot je prišel, tudi zapustil. Njegov avstrijski delodajalec je bil neomajen – Vršič mora opraviti rehabilitacijo na Dunaju, četudi je bila Nogometna zveza Slovenije pripravljena svojemu asu omogočiti najboljše pogoje za okrevanje.

Iz Olimpije k vijolicam

Dare se je vrnil v avstrijsko prestolnico, kjer brca v dresu vijoličaste Austrie. »Lepo nam je na Dunaju, ničesar nam ne manjka,« hvali 27-letni Apačan svoj drugi dom, kamor se je letos poleti preselil iz Olimpije.

Na vrhu lige

V tem hipu je Austria na vrhu lestvice. »Super nam gre, igramo učinkovito, umetniški vtis ne šteje, ampak točke,« je pragmatičen Vrša, ki še čaka svoj prvi 'avstrijski' gol.

Izboljšati obrambo

V tem hipu iz dneva v dan nadgrajuje in osvežuje svoje znanje nemščine, ki se je je učil že v srednji šoli, svojim soigralcem iz reprezentance pa želi vse dobro proti Švici, ki ni slaba. »Daleč od tega, odlični so, mi pa moramo na tekmi proti Romuniji izboljšati igro v obrambi,« sklene Dare.

Deli s prijatelji