1. SNL

Vodilni dvojec zmaguje, pri Olimpiji pa šparajo

Objavljeno 18. april 2014 17.28 | Posodobljeno 18. april 2014 17.28 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Maribora in Luke Koper suvereno na vodilnih mestih prvoligaške lestvice.

Matej Pučko je zabil pravi evrogol za zmago Luke Koper v Velenju. 
Foto: Nicky Kristl

LJUBLJANA – Ljubljanska Olimpija tone vse globlje in globlje. Prišlo je že tako daleč, da napadalec Dejan Djermanović po novi porazni tekmi v Zavrču pojasnjuje, da se je moštvo ustrašilo po prvem prejetem zadetku v 24. minuti, skupaj s trenerjem Miloradom Kosanovićem pa sta izrazila veliko začudenje nad neumnimi napakami, ki so se dogajale v obrambni vrsti zeleno-belih. V spomladanskem delu prvenstva so zmaji na sedmih tekmah le enkrat zmagali, štirikrat remizirali in dvakrat izgubili. Srbski strokovnjak Kosanović je celo prepričan, da Olimpija igra dobro, a da rezultati nikakor niso v skladu s tem. Očitno je, da se njegova nogometna filozofija nikakor ne ujema z igralskim kadrom, ki ga ima na voljo. Danes Olimpija v vsakem krogu trepeta, da ne doživi poraza. Zdi se, da vsi v zmajevem gnezdu samo še čakajo, da mine katastrofalna sezona, toda morali bodo odigrati še zadnjo četrtino državnega prvenstva, torej devet tekem.

Predsednik Izet Rastoder se je medtem lotil spomladanskega čiščenja, iz kluba so sporočili, da »zaradi neizpolnjenih športnih ciljev načrtujemo reorganizacijo in racionalizacijo poslovanja«. Direktorsko vlogo je po odhodu Ljubomirja Grlića prevzel dosedanji piarovec Tine Zupan, nekaj več prostora je zdaj tudi v slačilnici, saj jo je zapustil brazilski napadalec William Franklin Vicente, ki je sicer imel pogodbo z Olimpijo do konca te sezone. Tako imenovani šparprogram je v polnem teku. Spomnimo, da je prejšnji teden Rastoder odslovil športnega direktorja Saša Udoviča.

Fajićeve jalove strelske vaje

Vodilni dvojec, Maribor in Luka Koper, je medtem zasluženo zmagal v gosteh. Vijolični so si v Domžalah sami zapletli položaj, saj je samo Nusmir Fajić zapravil štiri zrele priložnosti za zadetek, enkrat je stresel prečko domžalskih vrat. Napadalec Maribora je imel resnično neuspešne strelske vaje. Zato pa je prvake odrešil Mitja Viler s pravim strelom v pravem trenutku in pahnil Domžalčane v globoko razočaranje. Nezadržno je tudi moštvo Luke Koper, ki je premagalo neposrednega tekmeca za drugo mesto in uvrstitev v evropsko tekmovanje. Knape sta na kolena spravila Mateja, Palčič in Pučko, drugi s pravim evrogolom. Kanarčki z Obale imajo zdaj že šest točk prednosti pred Rudarjem in Gorico.


Celje s petardo z Goriškega

Igralci Gorice so se proti Celju spet strelsko prebudili, prvi strelec lige Massimo Coda je zabil dva gola. Dva zadetka je dosegel tudi Hrvat Matija Smrekar v dresu Zavrča. Vsi izidi 27. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Gorica : Celje 5:0 (300 gledalcev; Amedej Vetrih 14., Massimo Coda 36., 39., Gianvito Misuraca 47., Gianluca Lapadula 63.), Rudar : Luka Koper 0:2 (250 gledalcev; Matej Palčič 7., Matej Pučko 72.; rdeči karton za Christiana Bubaloviča v 61. minuti pri Rudarju), Domžale : Maribor 1:2 (1100 gledalcev; Saša Aleksander Živec v 78.; Jean-Philippe Mendy 24., Mitja Viler 80.), Triglav : Krka 1:1 (250 gledalcev; Lamin Diallo 92.; Žiga Kastrevec 14.; rdeči karton za Dialla v 92. pri Triglavu), Zavrč : Olimpija 3:1 (700 gledalcev; Andrej Dugolin 24., Matija Smrekar 42., 89.; Nik Omladič 26.; rdeči karton za Karla Težaka v 79. minuti pri Zavrču). Vrstni red: Maribor 55 točk, Luka Koper 50, Rudar in Gorica po 44, Zavrč 40, Domžale 36, Olimpija 33, Celje 30, Krka 23, Triglav 19. Pari 28. kroga (vse tekme jutri, v soboto): Domžale – Celje, Krka – Luka Koper, Zavrč – Maribor, Gorica – Triglav, Rudar – Olimpija. 

 

Deli s prijatelji