1. SNL

Vodilna Olimpija se je znesla nad Gorico

Objavljeno 19. september 2015 22.40 | Posodobljeno 19. september 2015 22.40 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Olimpije so se utrdili na vrhu slovenskega prvenstva.

NOVO MESTO, NOVA GORICA – Nogometaši novomeške Krke in velenjskega Rudarja so se v desetem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0 : 0. Novomeščani in Velenjčani so se pomerili še drugič v treh dneh. Potem ko je bil v pokalnem tekmovanju v osmini finala v Velenju boljši Rudar, sta se tokrat ekipi razšli brez zadetkov, kar pomeni, da na lestvici ostajata točkovno izenačeni (10) pri vrhu spodnjega dela. Novomeščani so sicer s točko prekinili negativni niz na domačih tleh, saj so doslej v sezoni vse točke zbrali na gostovanjih. V dvobojih z Rudarjem pa so neporaženi na zadnjih petih prvenstvenih tekmah.

Gorica – Olimpija 0 : 3

Gorica je v derbiju desetega kroga izgubila proti ljubljanski Olimpiji z 0 : 3 (0 : 1). Dvoboj prvouvrščenih ekip je ponudil zelo všečno predstavo, polno priložnosti, na koncu pa razveselil navijače ljubljanskega kluba, ki ostaja na prvem mestu s štirimi točkami prednosti pred Novogoričani. Ti so proti ljubljanskim vratom sprožili številne strele (več kot 20), ki pa so bili po večini nenatančni. Prvi polčas je postregel z zelo dinamično, živahno predstavo. V 44. minuti je nato z glavo iz bližine slabo streljal Sandi Arčon, v nasprotnem napadu pa je Alen Jogan zakrivil najstrožjo kazen. Goriški nogometaš je v kazenskem prostoru z vlečenjem na tla podrl Šporarja, z bele točke pa je bil zanesljiv Rok Kronaveter za 1 : 0. V 79. minuti je Nik Kapun določil zmagovalca, ko je s približno 20 metrov silovito sprožil in zadel v levi zgornji kot goriških vrat.

V 88. minuti je piko na i ljubljanski zmagi postavil Kronaveter, ki je v kazenskem prostoru unovčil lepo podajo Šporarja z desne strani.

Deli s prijatelji