MENJAVA

Vizija Saša Udoviča iluzija za Rastoderja

Objavljeno 09. april 2014 11.47 | Posodobljeno 09. april 2014 11.47 | Piše: Rok Tamše

Športni direktor se po štirih mesecih poslavlja od ljubljanskega nogometnega prvoligaša.

Po štirih mesecih že konec sodelovanja med Izetom Rastoderjem in Sašem Udovičem. Foto: Igor Zaplatil

Kakor smo predvidevali že včeraj, je vodstvo Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana dalo odpoved športnemu direktorju Sašu Udoviču. Po pičlih štirih mesecih sodelovanja se nekdanji napadalec slovenske reprezentance in številnih tujih klubov z grenkobo poslavlja od zeleno-belih. Potem ko je Olimpija prejšnji teden izpadla v polfinalu pokalnega tekmovanja proti Mariboru, že dolgo pa tava v spodnjem delu prvoligaške lestvice, je Udoviču prekipelo. Javno je zahteval, da klub odpusti trenerja Milorada Kosanovića in da zeleno-beli nadaljujejo kadrovanje po njegovem programu. Predsednik in glavni pokrovitelj kluba Izet Rastoder se ne strinja s svojim zdaj že nekdanjim športnim direktorjem, zato je v izvršnem odboru dosegel, da se s 45-letnim Ljubljančanom razidejo.

»Prevečkrat sem že bil onemogočen, da bi kaj storil v vlogi športnega direktorja. Imam načrt za prihodnost Olimpije, toda v vodstvu se očitno s tem ne strinjajo. Žal mi je kluba, ki pet let dosega slabe rezultate in izgublja ugled. Prišel sem zelo motiviran in z željo, da obrnemo Olimpijo v pravo nogometno smer, a žal ni šlo,« je bil jasen Udovič, ki je še dodal: »Ne gre mi za lastno funkcijo in plačo. Zavzemam se za uspešno Olimpijo. Nočem biti marioneta nikjer in od nikogar. Prepričan pa sem, da bodo morali v klubu opraviti korenite spremembe na vseh ravneh, če bodo želeli imeti uspešno Olimpijo.« Po naših podatkih je Udovič s klubom podpisal enoinpoletno pogodbo, tako da ostaja vprašanje, kakšen je dogovor finančnega dela prekinitve sodelovanja. V tej luči bo zanimivo izvedeti, kakšen je uradni razlog za prekinitev pogodbe. Menda mu vodstvo očita tudi, da je z nedavnimi nastopi v medijih močno okrnil ugled kluba. Medtem Udovič uživa vsaj v vlogi moralnega zmagovalca, saj mnogi navijači Olimpije že dolgo kritizirajo delovanje kluba in nenehno improviziranje s prvim moštvom.

Eden največjih evropskih trgovcev z bananami na nogometnem polju ni tako uspešen kot v svojem glavnem poslu. Rastoderju nikakor ne uspe sestaviti ekipe, ki bi ji povsem zaupal in ji prepustil strokovno vodenje kluba. Od leta 2009, ko so se zmaji uvrstili v prvo ligo, torej v nepolnih petih sezonah, se je zvrstilo osem trenerjev članskega moštva (Brane Oblak, Robert Pevnik, Safet Hadžić, Dušan Kosič, Bojan Prašnikar, Ermin Šiljak, Andrej Razdrh in Milorad Kosanović), trije direktorji (Aleš Remih, Luka Velepič, Sanel Konjević) in trije športni direktorji (Simon Sešlar, Mile Ačimovič in Sašo Udovič).

 Hypo hoče mir v klubu


Hypo Alpe-Adria-Bank je pred kratkim postala pokroviteljica nogometne Olimpije. Zato smo njihovega direktorja za marketing in odnose z javnostmi Tomaža Krajnčiča vprašali za komentar dogajanja v zmajevem gnezdu. »V prvi vrsti hočemo s svojim znanjem in izkušnjami klubu pomagati, da se poslovno in marketinško stabilizira. Dali smo tudi finančno injekcijo, a želimo aktivno sodelovati pri novi zgodbi Olimpije. V to spada tudi zagotavljanje miru v klubu, saj takrat moštvo igra dobro in zmaguje. Pranje umazanega perila v medijih nam je tuje, način komuniciranja športnega direktorja Saša Udoviča v javnosti je za nas nesprejemljiv. Podpiramo vse aktivnosti vodstva kluba, ki zagotavljajo mir,« je bil jasen Kranjčič. 

Deli s prijatelji