KRIVI SO NAVIJAČI

Visoke kazni za nogometne klube

Objavljeno 24. marec 2017 14.45 | Posodobljeno 24. marec 2017 14.45 | Piše: STA, A. L.

Med kaznovanimi klubi so Arsenal, Bayern, Napoli, Barcelona in Saint-Etienne.

Arhivska fotografija.

NYON – Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi neprimernega vedenja navijačev kaznovala nekatere udeležence lige prvakov in evropske lige. Med kaznovanimi klubi so Arsenal, Bayern, Napoli, Barcelona in Saint-Etienne.

Pod drobnogledom disciplinske komisije Uefe se je znašla tekma osmine finala nogometne lige prvakov med Arsenalom in Bayern Münchnom, ki je bila 7. marca v Londonu. Arsenal bo moral zaradi vdora navijačev na igrišče plačati globo v višini 5000 evrov, medtem ko bo Bayern prisiljen plačati 3000 evrov zaradi navijačev, ki so metali predmete na igrišče. V četrtfinale je napredoval Bayern.

Navijači vdrli na igrišče

Na seznamu kršilcev je tudi tekma osmine finala nogometne lige prvakov med Barcelono in Paris Saint-Germainom, ki je bila 8. marca v Barceloni. Disciplinska komisija je s kaznijo 19.000 evrov kaznovala Barcelono zaradi vdora navijačev na igrišče in podeljenih rumenih kartonov. Barcelona se je po preobratu uvrstila v četrtfinale.

Blokirano stopnišče

Vroče je bilo tudi na tekmi Napolija in Real Madrida, odigrani 7. marca v Neaplju. Napoli bo plačal 38.000 evrov zaradi več kršitev, domači navijači so namreč motili tekmo z uporabo laserskih svetilk, blokirano je bilo stopnišče, prav tako so navijači na igrišče metali različne predmete ter prižigali pirotehnična sredstva.

Kar 50 tisočakov

Živahno je bilo tudi na tekmah evropske lige, zaradi navijačev bo plačal Rostov 16.000 evrov, v povezavi z dogajanjem na tekmi s praško Sparto 23. februarja. Saint-Etienne pa je bil kaznovan z globo v višini 50.000 evrov zaradi nešportnega vedenja navijačev, ki so prižigali pirotehnična sredstva, metali različne predmete na zelenico ter se vedli neprimerno na tekmi 16. februarja pri Manchester Unitedu.

Kaznovan je bil tudi nogometaš Tottenhama Hotspur Dele Alli z neigranjem na treh tekmah v evropski ligi. Alli je na tekmi 23. februarja z Gentom prejel rdeči karton za sila agresivno igro proti nasprotnemu igralcu.

Deli s prijatelji