1 SNL

Visoka zmaga Mariborčanov

Objavljeno 28. julij 2013 00.45 | Posodobljeno 28. julij 2013 00.46 | Piše: STA, M. U.

Mariborčani še niso oddali točke.

Mariborski žogobrcarji se lahko pohvalijo z novo podobo na terenu.

MARIBOR, NOVA GORICA, CELJA – Nogometaši Maribora so v 3. krogu nogometnega prvenstva premagali Luko Koper s 6 : 1 (2 : 0). Mariborčani so si v sredo priborili vsaj še dva nastopa v kvalifikacijah za ligo prvakov, pred tekmo s tretjeuvrščenim Koprom pa so ostali brez dveh članov prve enajsterice. Dejan Mezga si je poškodoval stegensko mišico in bo odsoten vsaj dva tedna, tudi na obeh tekmah z nikozijskim Apoelom, prvenstveno tekmo pa je izpustil tudi branilec Arghus, ki naj bi bil za sredin obračun nared. Na drugi strani so Primorci v štajersko prestolnico pripotovali brez poškodovanega Damirja Hadžića.

Gorica klonila proti Domžalam

Nogometaši Gorice so v 3. krogu izgubili proti Domžalam z 1 : 2 (0 : 0). Po dveh zaporednih gostovanjih so se Goričani končno predstavili domačim gledalcem. Uvodni izkupiček je dober, čeprav v taboru modro-belih obžalujejo prelahko izgubljeni točki iz Novega mesta. Trener Luigi Apolloni še vedno ni končal oblikovanje ekipe, saj se nadeja novih prihodov iz partnerske Parme.

Nogometaši Celja izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0 : 1

Celjani še naprej ostajajo brez osvojene točke na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Po porazu proti Zavrču prejšnji konec tedna so tokrat izgubili še z velenjskim Rudarjem, ki ga je v 55. minuti odločil Mate Eterović. Rudar je prišel do druge letošnje zmage, ob enem porazu je zdaj s šestimi točkami na drugem mestu.

Deli s prijatelji