PODIVJANI NAVIJAČI

Viole vs. Green Dragons: 7800 evrov : 3300 evrov

Objavljeno 30. september 2015 11.32 | Posodobljeno 30. september 2015 11.33 | Piše: R. T.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je ostro kaznoval Maribor in Olimpijo.

Viole še vedno rade prižigajo bakle na tekmah in praznijo blagajno ljubljenega kluba. Foto: Marko Pigac

Prišel je čas za plačilo računa, vsaj kar se tiče Nogometnega kluba Maribor. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Simon Rogelj si je za obravnavo prekrškov igralcev in izgredov navijačev na tekmah 10. in 11. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije vzel nekaj več časa, saj je moral natančno preučiti predvsem dogajanje v zvezi s slovenskim prvakom. O škandalozni tekmi med Zavrčem in Mariborom (2:1) že čivkajo vrabčki na vejah, navijači Maribora pa niso bili povsem nedolžni niti na naslednji tekmi proti Domžalam v Ljudskem vrtu (1:1). Maribor je tako na omenjenih tekmah ostal brez petih točk, zdaj bo ostal še brez nekaj denarja. Za športno sramoto v Halozah je Rogelj Mariborčane kaznoval z globo 6450 evrov. Podroben opis nešportnega vedenja navijačev se glasi: aktiviranje dveh negorečih dimnih naprav, aktiviranje večje količine pirotehničnih sredstev, kar je povzročilo oblikovanje dimne zavese, metanje več trdih predmetov na igralno površino, izražanje in spodbujanje nasilja in nestrpnosti, trikratna prekinitev tekme. Seveda je pri določanju zneska Roglej upošteval tudi predkaznovanost Viol, tako je bilo tudi pri obravnavi navijanja v LV krog pozneje, ko so jo navijači vijoličnih klubu zagodli še s 1350 evri kazni. Skupno je torej navijaški greh Mariborčanov ovrednoten na 7800 evrov.

V 10. krogu se je v nešportni luči predstavila tudi navijaška skupina Olimpije, Green Dragons. Na obračunu z Gorico na Severnem Primorskem, kjer so zeleno-beli zmagali s 3:0, so bili zeleni zmaji tako radostni, da so metali petarde na atletsko stezo, prižigali bakle na tribuni, aktivirali pirotehnična sredstva na tribuni ter jih metali na atletsko stezo in igralno površino, s čimer so prekinili tekmo, ob tem pa so poškodovali več sedežev, ki so jih zmetali tudi na atletsko stezo. GD seveda niso divjali prvič, zato je disciplinski sodnik Olimpijo tokrat oglobil s 3300 evri.

Ob tem kazen za Gorico zaradi nešportnega navijanja njenih navijačev (600 evrov), za Krko ob petih rumenih kartonih njenih igralcev (300 evrov) ter Rudar za nespoštovanje protokola in zamude z drugim polčasom (ukor) delujejo kot kamilica. Kazen pa si je prislužil tudi pomočnik trenerja v Celju Aleš Kavtičnik, ki je nešportno komentiral sojenje neposredno po koncu tekme s Krko v gosteh, kjer je njegovo moštvo izgubila z 1:0. Na klopi ga ne bo eno tekmo. Ker v nedavnem 12. krogu ni bilo pretresljivejših dogodkov v zvezi z navijači, ni pričakovati podobnih penalov v številkah. So pa trije igralci prejeli rdeče kartone (Nemanja Mitrović iz Olimpije, Damjan Trifković iz Rudarja in Miodrag Mitrović iz Krke), tako da bodo ta vikend prisilno počivali.

 

Gobec športni direktor Celja

Zadnjeuvrščeno moštvo Prve lige Telekom Slovenije, Celje, ima novega športnega direktorja. Potem ko je s tega položaja na začetku septembra odstopil Ambrož Kranjc, je to vlogo sprejel Sebastjan Gobec, ki je letos končal igralsko kariero v celjskem dresu. »Prvi kratkoročni cilj je rezultatska konsolidacija kluba. Čim prej želimo izboljšati naš položaj na lestvici, ob tem pa ne bomo zanemarili niti igralskega razvoja moštva,« napoveduje Gobec, s 489 ligaškimi nastopi rekorder v PLTS. Celje je že zamenjalo tudi trenerja; po odstopu Simona Rožmana moštvo vodi Iztok Kapušin.

 

Deli s prijatelji