LIGA PRVAKOV

Viler je komaj čakal na boj z Nemci

Objavljeno 30. september 2014 13.07 | Posodobljeno 30. september 2014 13.26 | Piše: Rok Tamše

Branilec Maribora MItja Viler z optimizmom pričakuje današnjo tekmo s Schalkejem v ligi prvakov.

GELSENKIRCHEN – Med nogometaši Maribora gre tudi standardni branilec Mitja Viler zelo optimistično v boj z nemškim Schalkejem v drugem krogu lige prvakov. Tekma se bo začela ob 20.45 na stadionu Auf Schalke (ali Veltins) Arena, ki v ligi prvakov sprejme nekaj več kot 50.000 gledalcev.

»Morda lahko računamo na majhno utrujenost igralcev Schalkeja, ki so v soboto dobili velik derbi v domačem prvenstvu z Borussio Dortmund, toda kljub temu bodo zagotovo šli na polno, tako da nas čaka zelo težka tekma,« je prepričan Viler.

Kje pa so prednosti Maribora in pomanjkljivosti Schalkeja? »To pa pred tekmo ostaja interna zadeva, ki jo poznamo igralci in trener. Novinarji boste vse lahko videli na tekmi in boste o tem lahko veliko napisali,« je hudomušno odvrnil 28-letni Primorec, ki si je zaradi dobrih iger v tej sezoni prislužil tudi mesto v slovenski reprezentanci.

Viler ne skriva, da je navdušen nad nemškim nogometom. »Komaj sem čakal, da v evropskem tekmovanju za nasprotnika dobimo nemško moštvo. Zdaj imamo čudovito priložnost, da se izkažemo tudi proti Nemcem. Vse je na nas. Nemčija mi je v nogometnem smislu najbližja, ker so zelo napredovali, imajo zelo močno ligo, stadioni so razprodani, Bayern, Borussia Dortmund in Bayer Leverkusen pa igrajo vidne vloge v ligi prvakov. Sicer pa vsa statistika govori zase,« pravi Viler, ki vijoličasti dres nosi od leta 2010. »In zdaj nas tudi Nemci bolje poznajo. Maribor za njih ni več Slovaška, ampak Slovenija. Zagotovo so nas dobro preučili in nas dobro poznajo.«

V drugi tekmi skupine G lige prvakov se bosta v Lizboni prav tako ob 20.45 pomerila Sporting in Chelsea.

Ostale drevišnje tekme v ligi prvakov so: CSKA Moskva – Bayern München, Manchester City – Roma (skupina E), Apoel Nikozija – Ajax, Paris St. Germain – Barcelona (skupina F), Bate Borisov – Athletic Bilbao, Šahtjor Donjeck – Porto (skupina H).

 

 

Deli s prijatelji