TUMOR

Vilanova prestal operacijo. Kdo bo vodil Barço?

Objavljeno 20. december 2012 17.57 | Posodobljeno 20. december 2012 17.57 | Piše: S. U., STA

Za zdaj bo moštvo Barcelone vodil pomočnik Jordi Roura.

Tito Vilanova.

BARCELONA – Iz katalonskega nogometnega velikana Barcelone so sporočili, da je danes trener njihove prve ekipe Tito Vilanova prestal operacijo tumorja na obušesni slinavki. Vilanova bo nadaljeval zdravljenje v bolnišnici, čakata pa ga kemoterapija, radioterapija in šesttedensko okrevanje.

Bo Villanova delo nadaljeval med zdravljenjem?

Kapetan moštva Carles Puyol je sporočil, da je trenerjeva operacija potekala dobro. »Včeraj nam je trener povedal, kaj ga čaka. Še preden je zapustil stadion, je že povedal, da se veseli vrnitve. Bilo nam je težko, toda zdaj se počutimo bolje ob dobrih novicah iz bolnišnice,« je dejal Puyol.

V klubu pa še niso sporočili, ali bo Vilanova svoje delo nadaljeval tudi med zdravljenjem. Za zdaj bo moštvo vodil pomočnik Jordi Roura.

Tumor so mu odstranili že pred letom

Vilanovi so pred letom že odstranili tumor, zdaj pa se je blizu mesta takratne operacije spet pojavila maligna cista. Ta sicer menda pomeni veliko manjšo nevarnost za zdravje kot prejšnji tumor, tako da zdravniki predvidevajo, da bi lahko Vilanova božične in novoletne praznike že preživel doma v krogu družine.
 

Deli s prijatelji