POKAL SLOVENIJE

Vijolični v horuk za zasuk

Objavljeno 21. april 2015 13.03 | Posodobljeno 21. april 2015 13.03 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: pokal slovenije

Celjski nogometaši so skrajno motivirani, Maribor pa ve, kaj zmore.

Celjski vratar Matic Kotnik bo seveda branil, mariborski napadalec Dalibor Volaš pa napadal prednost gostiteljev. Foto: Tadej Regent

Za mariborske nogometne izbrance Anteja Šimundže po celjskem šoku (2:3) v uvodni polfinalni tekmi pokala Slovenije tudi v ligaškem Velenju ni bilo rude. Danes bo v Areni Petrol povratni polfinalni boj, pričakovati je ogorčen boj brez zadržkov, vsi pa si želijo tudi všečnega nogometa za slovenske sladokusce. Celjski trener Simon Rožman ima pred obračunom veliko skrb, ob prvenstveni zmagi proti Zavrču se je namreč v zadnjih trenutkih tekme poškodoval reprezentančni napadalec Benjamin Verbič; njegov današnji nastop je vprašljiv. Zdravstvene težave imajo tudi kapetan Blaž Vrhovec, Gregor Bajde in Tadej Vidmajer, zanesljivo pa bosta zaradi poškodb manjkala Valon Ahmedi in Marko Krajcer. A za Celjane je to tudi ena najpomembnejših tekem sezone, nekateri bodo že stisnili zobe.

»Ob vseh težavah nas nekoliko pomirja dejstvo, da so prav vsi drugi nogometaši močno motivirani. Ob morebitni odsotnosti katerega izmed nosilcev igre se želijo znova dokazati. Imamo ozko izbiro kadra, a premoremo kakovost, predvsem pa željo, da se proti absolutnemu favoritu znova pokažemo v pozitivni luči. Mariborčani so najnevarnejši v trenutkih, kot je ta, ko imajo za seboj tekmo ali dve brez zmage. O njihovi kakovosti in širini igralskega kadra nima smisla izgubljati besed, saj vemo, da so na tem področju daleč pred vsemi. Naša želja je predvsem ta, da bi se ob bučni podpori našega občinstva znova prikazali kot privlačno in poletno moštvo, katerega cilj je igranje gledljivega nogometa,« je navrgel Rožman.

Tudi Čeh Jiři Jeslinek, nekdanji nogometaš praške Sparte, s katero je igral tudi v ligi prvakov, in nekdanji član mlajših čeških reprezentančnih selekcij, ve, kaj čaka nogometaše iz knežjega mesta. »Proti tako močnemu nasprotniku, kot je Maribor, prednost nikoli ni zagotovilo za napredovanje. Mariborčani so še vedno absolutni favoriti, še posebno pa menim, da so nevarni zdaj, ko jim je rezultatska krivulja malce padla. Prej ali slej se bodo vrnili na zmagovito pot, mi pa verjamemo, da lahko to vrnitev s svojo igrivostjo še nekoliko preložimo.«

Brez bele zastave

Pri Mariboru bo Aleksander Rajčević zaradi izključitve proti Rudarju moral počivati na naslednji tekmi, torej današnji pokalni. Da bo vrzel v obrambni vrsti še večja, bo manjkal tudi Marko Šuler zaradi drugega rumenega pokalnega kartona, ki ga je dobil na tekmi s Celjani v Ljudskem vrtu. Po poškodbi še nista okrevala Željko Filipović in Sintayehu Sallalich, na voljo bo Damjan Bohar, ki je proti Rudarju manjkal zaradi rumenih kartonov. »Nakopičile so se težave, temu se ne moremo izogniti. Moramo poiskati najboljše rešitve, a dejstvo je, da Maribor lahko premaga vsakogar. Nismo v bleščečem trenutku, a premoremo dovolj kakovosti, značaja in ambicioznosti. V Celje ne gremo z belo zastavo, ampak po zmago in napredovanje v finale,« je odločno naravnan mariborski strateg Ante Šimundža. »Pogovorili smo se s trenerjem, analizirali zadeve. Dragoceni so nasveti športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki ima bogate izkušnje z vsemi položaji. Vemo, kaj zmoremo, poskušali bomo poskrbeti za velik zasuk. Ne smemo pozabiti, da bodo Celjani pod večjim pritiskom kot mi, že zdaj razmišljajo o tem, da bi lahko igrali v pokalnem finalu. Vseeno ne bodo tako sproščeni. To bomo poskušali izkoristiti, prvi zabiti gol, kar bi spremenilo razmerje in nam omogočilo možnost za zasuk,« na tekmo gleda Mitja Viler.

 

Deli s prijatelji