NOGOMET

Vijolični po knapih brez praske na Islandijo

Objavljeno 31. julij 2017 12.44 | Posodobljeno 31. julij 2017 12.45 | Piše: R. T.

Mariborčani premagali Rudar pred tekmo leta s Hafnarjördurjem.

Vezist Maribora Blaž Vrhovec je dosegel prvenec v vijoličnem dresu. Foto: Marko Pigac

MARIBOR – Po treh krogih nogometne Prve lige Telekom Slovenije ima prvak Maribor maksimalni izkupiček. Po Aluminiju in kranjskem Triglavu je v derbiju kroga padel še velenjski Rudar, ki je doživel prvi poraz v tem DP. Vijolični v Ljudskem vrtu niti tokrat niso blesteli, so pa igrali pragmatično in dovolj konkretno za minimalno zmago. Gostitelji so v prvem polčasu povsem prevladovali, prenovljeno in pomlajeno moštvo knapov je delovalo že kar malce prestrašeno.
 

3 zmag na startu prvenstva Maribor ni dosegel že tri leta.

Toda Maribor je v tem obdobju izkoristil le eno priložnost, debitantski zadetek v vijoličnem dresu je dosegel Blaž Vrhovec. V drugem polčasu je vlogo prevzel Rudar in nizal obetavne akcije, imel prevladujočo posest žoge, a tega ni znal unovčiti v zaključku akcij. Izkazal se ni niti prvi strelec lige v prejšnji sezoni John Mary, ki je po nekaterih informacijah zanesljiv bodoči član Maribora, če se ta v sredo uvrsti v play-off kvalifikacij za ligo prvakov. Četa trenerja Darka Milaniča je vsekakor v drugem polčasu hranila moči za sredin obračun s Hafnarfjördurjem na Islandiji, kamor odpotuje jutri in bo poskušala nadgraditi prednost z 1:0 iz LV.

Škrbić zabil že pet golov

Napadalec Krškega Miljan Škrbić blesti na startu prvenstva, saj je na treh tekmah zabil kar pet golov, zadnjega proti Triglavu. Enaindvajsetletni in 1,92 m visoki Srb je tako na vrhu lestvice strelcev. Izida 3. kroga – Krško: Triglav 1:1 (1200 gledalcev; Miljan Škrbić 55.; Matej Poplatnik 14. – 11m), Maribor: Rudar 1:0 (2200 gledalcev; Blaž Vrhovec 12.). Včeraj so bile na sporedu še tekme Olimpija: Aluminij, Ankaran: Domžale (18.00) in Celje: Gorica.

»Zmaga je zaslužena, dobro smo onemogočali njihove poskuse. Tudi v trenutkih, ko je nasprotnik začel pritiskati proti našim vratom, smo bili zanesljivi. Ugotovitev, ki pa je opazna kot manj zadovoljiva, je, da potrebujemo nekaj več priložnosti, da zabijemo gol,« je dejal Milanič in še poudaril: »Zelo pomembno je zmagati. To dobro vpliva na ekipo in prinaša le še dodatno spodbudo.« V primerjavi z udarno enajsterico iz obračuna z Islandci je dal Milanič tokrat prosto Aleksandru Rajčeviću in Marwanu Kabhi, s klopi pa so v igro vstopili Valon Ahmedi, Jasmin Mešanović in Gregor Bajde. »Maribor je zasluženo zmagal. Moji fantje so prvi polčas odigrali s prevelikim spoštovanjem do tekmeca in Ljudskega vrta. V drugem delu je bilo precej bolje, vendar nam manjka precej izkušenj, da bi izkoristili priložnosti za zadetek,« je dejal strateg Rudarja Marijan Pušnik, ki promovira mladeniče, kot so Jaka Bijol, Dario Vizinger, Anže Pišek in Milan Tučić. Medtem je že izgubil levega bočnega branilca Matea Mužeka in tako rekoč tudi drugega strelca lige, Hrvata Dominika Glavino, ki čaka na prestop v Olimpijo ali drugam. Na izhodnih vratih je tudi že omenjeni Mary. 

Deli s prijatelji