NOGOMET

Vijolični doživeli rahlo nuklearno olajšanje

Objavljeno 29. september 2015 12.35 | Posodobljeno 29. september 2015 12.36 | Piše: R. T.

Nogometaši Maribora so v Prvi ligi Telekom Slovenije spet okusili slast zmage.

Dare Vršič je bil med vijoličnimi strelci v Krškem. Foto: Tadej Regent

Nogometaši Maribora so si izdatno okrepili samozavest z zmago v Krškem. Kaj takšnega bi bilo še v prejšnji sezoni bogokletno izjaviti, a zdaj vijolični živijo v drugačnih razmerah. Krize po izpadu iz evropskega tekmovanja in nizu slabih iger na domači sceni se še niso povsem otresli, čeprav zdaj vsi privrženci slovenskega prvaka upajo, da je v nuklearnem Krškem z zmago s 3:1 vendarle zakorakal na staro, šampionsko pot. Ker je dan prej v Domžalah Olimpija osvojila le točko, zdaj razlika med največjima tekmecema na slovenski sceni znaša le sedem točk, do konca pa je še dolgih 24 krogov.

»Pričakovali smo zmago in tudi osvojili tri točke. Žal mi je, ker smo za to zmago potrošili toliko energije. Vendar je dobro to, da so se moji fantje vrnili v igro po zaostanku. Zato bi jih pohvalil, saj so dali vse od sebe. Morali bi videti odziv igralcev v slačilnici po tekmi … Ta tekma je pokazala, da moramo biti potrpežljivi, da moramo verjeti v svojo idejo in ne glede na potek vztrajati pri njej, ker nam bo prinesla rezultat, kar se je tudi zgodilo,« je trener Krunoslav Jurčić razpredal po zmagi na stadionu Matije Gubca, kjer so domači gledalci spet pripravili izjemno, pravo nogometno ozračje. Se je zdaj dokončno prelomilo v vijolični slačilnici, bo odslej šlo le še navzgor? »Prezgodaj je, da bi govorili o prelomnici. Prvenstvo je še dolgo. Je pa ta predstava pomembna zaradi samozavesti, samo serija zmag nas lahko zavihti na vrh lestvice. Pred nami je še tekma proti Kopru, na kateri želimo znova doseči namen. Potem sledi reprezentančni premor za obnavljanje moči in izboljšanje nekaterih situacij v igri, za katere doslej še ni bilo dovolj časa, da bi jih ekipa sprejela. Vsekakor sem optimist glede našega nadaljnjega dela,« ostaja previden hrvaški strateg, saj si noče po nepotrebnem dodatno zakomplicirati življenja v zahtevnem Ljudskem vrtu. Doslej je moštvo vodil na petih tekmah ter iztržil tri zmage (Gorica, Krško v DP in Tolmin v pokalu), remi (Domžale) in poraz (Zavrč).

Krško v obračunu z Mariborom ni imelo kaj izgubiti, je pa znova pokazalo, da je lahko trn v peti vsaki ekipi na prvoligaški sceni. »Zaslužena zmaga Maribora, tu nimam kaj dodati, so res zelo kakovostni. Vseeno sem ponosen na svoje fante glede na razliko med našima kluboma. Mislim, da smo odigrali odlično tekmo, do zadnjega trenutka smo bili v igri za osvojitev točke. Ponosen sem tudi na naše navijače,« je dejal trener nuklearcev Tomaž Petrovič, ki se zaveda, da bodo v nadaljevanju prvenstva najbolj pomembne točke iz tekem s Celjem, Krko, Luko Koper in Rudarjem. 


 

Zavrč odslej brez Petkovića

Pri Zavrču, ki je dosegel pet zaporednih zmag, tudi proti Mariboru in Olimpiji, so odpustili športnega direktorja Dušana Petkovića. Po besedah alfe in omege kluba Mirana Vuka se ne ujema z usmeritvijo kluba. Izidi 12. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Celje : Luka Koper 1:1 (650 gledalcev; Enis Đurković 90.; Leo Štulac 33.), Domžale : Olimpija 1:1 (2500 gledalcev; Dejan Kelhar 66.-avtogol; Andraž Šporar 39.; rdeči karton za Nemanjo Mitrovića v 70. minuti pri Olimpiji), Zavrč : Rudar 3:2 (900 gledalcev; Lovro Cvek 68., Aleks Pihler 79., 90.; Ivan Knezović 57., Damjan Trifković 84.; rdeči karton za Trifkovića v 90. minuti pri Rudarju), Gorica : Krka 2:0 (600 gledalcev; Miran Burgič 82., Blessing Eleke 90.; rdeči karton za Miodraga Mitrovića v 65. minuti pri Krki), Krško : Maribor 1:3 (1800 gledalcev; Luka Štefanac 6.; Marko Šuler 39., Dare Vršič 71., Gregor Bajde 90.). Vrstni red strelcev: Andraž Šporar (Olimpija) in Blessing Eleke (Gorica) po 8 golov, Rok Kronaveter (Olimpija) 7, Ezekiel Henty (Olimpija) 5... Pari 13. kroga: Gorica – Celje (v soboto, 3. oktobra, ob 16. uri), Maribor – Luka Koper (v soboto ob 17.45), Rudar – Domžale (v soboto ob 18. uri), Krka – Zavrč (v nedeljo, 4. oktobra, ob 16. uri), Olimpija – Krško (v nedeljo ob 17.45).

 

Deli s prijatelji