1. SNL

Vijolice same v ciljni ravnini, Radomlje matematično izpadle

Objavljeno 11. maj 2015 15.04 | Posodobljeno 11. maj 2015 15.06 | Piše: D. P.

Maribor in Olimpija sta v 33. krogu prve nogometne lige Telekom Slovenije slavila v gosteh, Ljubljančani so se s tremi točkami vrnili iz Nove Gorice. Ljubitelji nogometa so ostali prikrajšani za tekmo v Domžalah, kjer je zatajilo odtekanje vode.

Mariborčani po novi zmagi drvijo k trinajstemu naslovu državnega nogometnega prvaka, matematično si ga bodo verjetno zagotovili že v prihodnjem krogu. Neusmiljene pa so številke z Radomljami, ki so po 33. krogu že izpadle v 2. SNL. V boj za Evropo se je vnovič vmešala ljubljanska Olimpija, ki je slavila na gostovanju v Novi Gorici. Zavoljo močnega naliva, nad Domžalami se je odprlo nebo, pa je odpadel obračun med varovanci Luke Elsnerja in Luko Koper. Tekmeca se bosta v domžalskem športnem parku udarila jutri ob 18. uri.

ZAVRČ : MARIBOR 1:3: Zadetki so v Zavrču, kjer so letos dobili novo tribuno, padali šele v drugem polčasu. Po vodstvu gostiteljev so se vijolični razjezili in napolnili mrežo. Začel je Sintayehu Sallalich, nadaljeval Dalibor Volaš, zaključil pa Marcos Tavares. »Povedli smo, potem pa nas je Maribor stisnil. Videlo se je, da so kakovostnejša ekipa,« je po porazu proti vijolicam povedal Rok Zorko, ki se je pri Zavrču edini vpisal med strelce. Uspeha ob hrvaški meji so se razveselili v mariborskem taboru. »Hvala bogu, dobili smo tri točke. Prevladovali smo vseh 90 minut, bili boljši, to smo potrdili tudi z rezultati. Zdaj hitimo naprej proti naslovu državnega prvaka,« je v imenu Mariborčanov povedal Amir Dervišević. Obdravsko moštvo ima osem točk naskoka pred najbližjim tekmecem Celjem, Zavrč pa kljub porazu ostaja na petem mestu.

GORICA : OLIMPIJA 1:2: Ljubljančani še niso opustili misli na nastop v Evropi, tokrat so zmagali brez umiranja v lepoti. Olimpija je z golom Ezekiela Hentyja prišla v vodstvo, na 1:1 je poravnal Dejan Žigon, sodnikovo uro pa je za zmago zmajev z 2:1 prehitel Marko Vukčević. »Zmagali smo, to šteje. Z igro ne moremo in ne smemo biti zadovoljni, Olimpija si zasluži precej boljšo predstavo. A po nekaj tekmah brez zmage je to uspeh,« je bil po pokoritvi Goričanov (samo)kritičen Luka Žinko. Severnoprimorci so z devetnajstim porazom v sezoni naredili korak proč od obstanka med elito. »Sreča ni bila na naši strani, zapravili smo preveč priložnosti. Lahko sem zadovoljen z našo igro, ki je bila taka, kot smo se dogovorili. Moji igralci so pokazali karakter in željo,« trener vrtnic Miran Srebrnič kljub porazu ni bil jezen ali razočaran. Precej več zadovoljstva je imel po šestnajsti zmagi trener zelenih Darko Karapetrović. »Imeli smo svoje priložnosti, precej smo jih zapravili. A tekma traja 90 minut, dosegli smo gol več, to šteje,« je bil odločen Olimpijin strateg.

CELJE : RADOMLJE 3:2: Celjski grofje so s 3:2 tesno ugnali Radomlje, ekipi pa sta se med seboj bodli tja do 78. minute. Po dva zadetka sta prispevala Benjamin Verbič (za gostitelje) in Igor Barukčič za goste, tekmo v domač prid je odločil Danijel Miškić. »Dosegel sem dva gola, a to je ekipna zmaga,« je dejal Verbič. Radomeljčan Barukčič ni skrival, da je hotel s soigralci Celjanom malce otežiti boj za Evropo. »Ni se nam izšlo, smo pa igrali dobro,« je še dodal zvezni igralec moštva, ki je v soboto tudi matematično izpadlo iz prve slovenske lige. »Mojim igralcem čestitam za vnovič srčno igro. Bili so živahni, predvsem pa napadalni, kot so že vso sezono. Zato so se tudi tekmecu ponudile možnosti, a je naša zmaga povsem zaslužena. Imamo pa fantastičnega Benjamina Verbiča, ki navdušuje iz kroga v krog in tudi preboj v Evropo nam je iz kroga v krog bližje,« je piko na i obračunu v mestu ob Savinji postavil trener Celja Simon Rožman.

KRKA : RUDAR 2:0: Nogometaši Krke so v zadnjem času v odlični formi. V dvoboju z Velenjčani so zabeležili še deveto zmago v sezoni in tretjo v nizu, pred njimi so premagali tudi Zavrč in Domžale. S tem so se močno približali obstanku v ligi. Njihova zmaga proti Rudarju je povsem zaslužena, saj so bili v dokaj izenačeni tekmi nevarnejši, konkretnejši in učinkovitejši, izrabili so dve priložnosti, kar je bilo dovolj za pomembne tri točke.

DOMŽALE : LUKA KOPER: V Domžalah bi morali ljubitelji nogometa spremljati ponovitev pokalnega polfinala, a sta silovita naliva odplaknila tekmo z Luko Koper. V domačem taboru so bili ogorčeni. »Razlog za to je dejstvo, da naše igrišče, kot skorajda edino v prvi slovenski ligi, nima urejenega ustreznega sistema odvodnjavanja, ki je nujno za igranje poklicnega nogometa na najvišji ravni. Na to težavo v klubu opozarjamo že celo desetletje. V NK Domžale smo Zavodu za šport in rekreacijo Domžale večkrat izrazili pripravljenost, da del gradbenih del izvedemo v lastni režiji, udarniško s pomočjo svojih pokroviteljev, saj imamo v klubu že dlje časa pripravljen projekt potrebne sanacije. Žal so naše pobude naletele na gluha ušesa,« pa so v nogometnem klubu Domžale s prstom pokazali na občino in Zavod za šport in rekreacijo.

V Areni Petrol tekli zadetki

Izidi 33. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Celje : Radomlje 3:2 (450 gledalcev; Benjamin Verbič 21., 59., Danijel Miškić 78.; Igor Barukčič 54., 74.; rdeča kartona za Celjana Ramona Sorio v 76. minuti in Marka Perkovića iz Radomelj v 67. minuti), Gorica : Olimpija 1:2 (300 gledalcev; Dejan Žigon 28.; Ezekiel Isoken Henty 18., Marko Vukčević 84.), Zavrč : Maribor 1:3 (1300 gledalcev; Rok Zorko 47.; Sintayehu Sallalich 53., Dalibor Volaš 61., Marcos Tavares 79.), Krka : Rudar 2:0 (400 gledalcev; Enes Novinić 29., Žiga Kastrevec 46.). Vrstni red strelcev: Marcos Tavares (Maribor) 16, Benjamin Verbič (Celje) 14, Luka Zahovič (Maribor) 12, Andraž Šporar (Olimpija) 11, Sunny Ogbemudia Omoregie (Celje) in Dalibor Volaš (Maribor) po 10... Pari 34. kroga: Olimpija – Celje (v soboto, 16. maja, ob 16. uri), Rudar – Gorica (sobota ob 18. uri), Luka Koper – Krka (20.00, sobota), Maribor – Domžale (v soboto ob 20.05), Radomlje – Zavrč (nedelja, 17. maja, ob 19. uri).

Deli s prijatelji