NOGOMET

Vijoličasti z odliko vsem zaprli usta

Objavljeno 08. avgust 2017 11.20 | Posodobljeno 08. avgust 2017 18.34 | Piše: D. P.

Mariborčani napolnili mrežo Primorcev in pustili vse za seboj.

Mariborčani stopnjujejo formo, zdaj kot za stavo zabijajo gole. Foto: Jure Eržen

DRAVOGRAD – Ni dolgo trajalo, da so se vijoličasti otresli konkurence in zasedli vrh prvoligaške lestvice. Po četrti zaporedni zmagi v domačem prvenstvu pogledujejo navzdol na tekmece. Novincu v ligi Ankaranu - Hrvatinom so natresli pet golov, toliko kot prej v treh krogih skupaj. Tudi zato so bili deležni zbadljivk in neupravičenih kritik, da zmagujejo zgolj z golom razlike. Pa se je v minulih dneh še enkrat potrdilo, da je edino merilo rezultat. »Zbiramo točke,« je pomenljivo začel mariborski strateg Darko Milanič. »Super smo začeli tekmo v Dravogradu. Ko je pristop takšen, kot mora biti, potem se ti ne more ponesrečiti. Tekmec ni imel nobene možnosti,« je pristavil Milanič po za vijoličaste sanjskem tednu – naprej so si z minimalno zmago na Islandiji zagotovili evropsko jesen, za nameček pa se je ekipa še okrepila.

Za tri leta novih izkušenj

Glavni kadrovik kluba Zlatko Zahovič je dal pripeljati Martina Milca, ki se vrača med vijolice. V zadnjih treh letih se je kalil v Belgiji in na Nizozemskem. »Martin je odličen igralec. Sodelovala sva že. Zadovoljen sem, ker smo ga pripeljali v klub. V teh letih si je nabral nove izkušnje, z njim smo dobili konkurenčno rešitev za desni bok in morda še kje. Želim mu, da bo v odlični formi,« je še dodal Milanič, Milec pa je včeraj že treniral s prvaki. Doslej je Milec v dresu NK Maribor zbral 123 nastopov. »Presrečen sem zaradi vrnitve v Ljudski vrt, ki je res moj dom. Občutek bi lahko primerjal s tem, kot da greš za 14 dni na morje. Je lepo, vse je super. Ko prideš nazaj, v svoj dom, v svojo posteljo, je nekaj povsem drugega. Nekako tako bi lahko opisal ta trenutek. Rad bi se zahvalil športnemu direktorju, vsem v klubu za izkazano zaupanje. Še vedno lahko obljubim, da se bom boril na vsaki tekmi, dal vse za ta grb in toti naš Maribor. Eno ligo prvakov sem zamudil. Upam, da naslednje ne bom,« je povedal Milec. 

Evropski remi v Domžalah

Izidi 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije - Aluminij: Celje 2:2, Triglav: Olimpija 0:0, Rudar: Krško 0:1, Ankaran: Maribor 1:5 (Rok Kidrič 63; Martin Kramarič 2., Aleks Pihler 36., Dino Hotič 56., Marcus Tavares 80., Raoul Junior Delgado – ag. 90.), Domžale: Gorica 1:1 (Petar Franjić 59.; Joseph D Edafe 52.).

 

Deli s prijatelji