LIGA PRVAKOV

VIDEO: Real zmagal v Rimu, Wolfsburg v Gentu

Objavljeno 18. februar 2016 00.14 | Posodobljeno 18. februar 2016 00.14 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Reala so z eno nogo že v četrtfinalu lige prvakov.

Zinedine Zidane je prvič samostojno vodil ekipo v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

RIM, GENT – Nogometaši španskega Reala iz Madrida so v prvi tekmi osmine finala v italijanski prestolnici ugnali Romo z 2 : 0, drugi današnji dvoboj med belgijskim Gentom in nemškim Wolfsburgom pa se je končal z zmagoslavjem nemške zasedbe s 3 : 2.

V Rimu je Real povedel v 57. minuti z golom Ronalda, končni rezultat pa je v 86. minuti po bliskovitem nasprotnem napadu z močnim in natančnim strelom po tleh postavil rezervist Jese.

Vir: youtube

Prednost Wolfsburga

Wolfsburg je prvi gol dosegel v izdihljajih prvega počasa, ko je po podaji Vieirinha zadel Draxler. Ta je v 54. minuti povišal izid na 2 : 0, le šest minut kasneje pa je bilo zaradi gola Kruseja že 3 : 0. Gostitelji so z zadetkom Kumsa v 80. minuti znižali rezultat, končnega pa je v 89. minuti postavil Coulibaly.

V torek sta bili na sporedu uvodni tekmi osmine finala. Francoski PSG je na svojem Parku princev premagal angleški Chelsea z 2 : 1, medtem ko je portugalska Benfica na domačem igrišču ugnala Zenit iz Sankt Peterburga z 1 : 0.

Prihodnji teden bodo še štiri tekme. V torek, 23. februarja, bosta na sporedu tekmi Juventus : Bayern in Arsenal :  Barcelona, dan pozneje pa PSV Eindhoven : Atletico Madrid in Dinamo Kijev : Manchester City.

 

Deli s prijatelji