PO ZMAGI

VIDEO: Po šoku in zmagi Katančev obračun pred kamerami

Objavljeno 09. september 2015 10.20 | Posodobljeno 09. september 2015 10.19 | Piše: T. L.

Slovenski nogometaši so po zmagi nad Estonijo ostali v igri za tretje mesto. Pred zadnjima dvema preizkušnjama v kvalifikacijah Katanec ni zadovoljen z navijači in mediji.

»Svojim fantom nimam česa zameriti, ker so oddelali svoje,« je po tekmi povedal Srečko Katanec.

LJUBLJANA – Slovenski nogometaši so si po bolečem porazu konec tedna včeraj v tekmi proti Estoniji v Mariboru vendarle priigrali nujne tri točke. Po tekmi pa pred kamerami ni bil najbolj razpoložen selektor Srečko Katanec. V izjavi za RTV Slovenija ni izgubljal kaj dosti besed o tekmi. Nezadovoljen je bil z navijači v mariborskem Ljudskem vrtu, čeprav so si pred tekmo želeli njihove polne podpore.

»Bil je težek teden, ne bom pa še povedal, zakaj,« je začel Katanec. Dodal je, da so imeli dve težki tekmi in da je igrati na tri dni med tekmama zelo težko. 

Nejevoljen ob navijačih

Priznal je, da je zmaga proti Estoniji prinesla določeno olajšanje, ker se je po tekmi s Švico, »ki je bila dejansko dobra tekma, ustvarila neka atmosfera, ki meni absolutno ni všeč in res ne vem, kaj nam ni jasn'. Danes je bilo treba fante podpreti, jih dvigniti, ker so to zaslužili, ampak jaz tega nisem ravno čutil,« je povedal selektor, ki si je sicer že pred tekmo želel, da bi imeli nogometaši na igrišču 90 minut podporo navijačev. Na vprašanje novinarja, ali tega ni čutil, saj da je bilo na stadionu 6000 navijačev, se je Katanec le nasmejal in odvrnil: »Ja, ja, v redu ...«

Čestital je fantom in nadaljeval, da je bila težka tekma, da so fantje odigrali dobro, dali tudi gol, »žvižgi ob polčasu pa mi niso bili ravno všeč«.

Na vprašanje, kaj mu še ni všeč, ali je preveč negativna klima, Katanec najprej ni hotel komentirati in je dejal, da ni pomembno. 

Nad oceno novinarja, da je zadel z menjavami nogometašev in da je z vstopom Ljubljankića v igro vnesel nov veter, Katanec ni bil najbolj navdušen. Novinarja je prekinil, češ, »ma, nisem jaz nič zadel«, in se nato razgovoril o ocenjevalcih iger slovenske reprezentance. 

»Sem najboljši trener, ko doma gledam tekmo Barcelona : Real Madrid«

»Strokovnjaki, predvsem tisti, ki imajo trenerske licence in hodijo po studiih, naj raje doma sedijo. Sem najboljši trener, ko doma gledam tekmo Barcelona : Real Madrid, in točno vem, kaj naredi trener nasprotne ekipe narobe, tako da ... Take kritike, ki niso prave, absolutno nimajo nobene zveze ...«

Če se ekipa brani z desetimi in napada kvečjemu z enim ali dvema, je tako, da ena zamenjava ali dve absolutno ne moreta v taki meri vplivati, kot naj bi, denimo, v Švici. »Ustvarjala se je klima, ker bi bilo nekomu zelo všeč, da bi mi danes izgubili. To mi ni všeč. Tisti vsi, ki so zdaj malce spet jezni in bodo spet rekli, da je Katanec tak in drugačen ... To ni v redu.«

In kako doživljajo to igralci? »Fantje so v redu, fantje so super! Jaz že vem, kaj in kako,« je nadaljeval Katanec in dodal, da spremlja ekipo v nasprotju s tistimi, ki potem pridejo komentirat.

»To me moti. Oni ne vedo absolutno nič, s kakšnimi težavami se ukvarjamo. Tudi novinarji, velika večina, 90 odstotkov, sploh nimajo p... Niti enkrat ne gledajo naših igralcev, ki igrajo v tujini. Preberejo nekaj prek 'neta', kaj so delali, kaj so povedali, to je danes zelo enostavno, a ne? Potem pa komentirajo, kaj je vse treba s to reprezentanco narediti. Ta reprezentanca je trenutno spet v nekem ustvarjanju. Danes so bili na igrišču fantje, ki so stari ... Vemo koliko, ne?« 

Dodal je, da želijo določeni novinarji ali mediji iz 22- ali 23-letnih fantov narediti 30 let stare in iz tistih, ki imajo za sabo le 10 tekem za reprezentanco, take igralce, kot da bi imeli za sabo že 100 tekem.

Deli s prijatelji