IZGREDI

VIDEO: Na večnem derbiju zagorela Marakana

Objavljeno 04. november 2013 18.23 | Posodobljeno 04. november 2013 18.24 | Piše: Ma. F.

Sobotni obračun med Crveno zvezdo in Partizanom so zaznamovali navijaški izgredi.

BEOGRAD – Večni beograjski derbi med Partizanom in Crveno zvezdo so v soboto v Marakani zaznamovali izgredi. V drugem polčasu so se navijači Partizana namreč medsebojno obmetavali z baklami, ob tem pa je zagorel precejšen del južne tribune, zato so morali tekmo za 10 minut tudi prekiniti. V izgredih je bila ena oseba težje, pet pa lažje poškodovanih, pridržali pa so 43 huliganov.

Oba kluba ostro kaznovana

Vodstvo srbske nogometne lige je po navijaških izgredih napovedalo boj proti razgretim gledalcem in oba kluba ostro kaznovalo. Beograjski ekipi bosta naslednji domači prvenstveni tekmi igrali pred praznimi tribunami.

Navijaške skupine zgolj dilerske izpostave

Partizanovi (tako imenovani) navijači so Grobari, znotraj njih pa obstaja več frakcij, ki se po mnenju policije zgolj bojujejo za monopol nad prodajo droge. Tako se že lep čas spopadajo Zabranjeni proti Alkatrazu, tem je v soboto na pomoč priskočila še sekcija Head Hunters iz Obrenovca, za obračune pa jim pride prav vsaka lokacija, tudi stadion športnega nasprotnika.

Gorelo in pokalo kot na fronti

S policije so postregli še s statistiko norega divjanja, ki s športom seveda niti slučajno nima nič skupnega: zagorelo je 331 bakel, počilo 99 topovskih udarov, sproženo je bilo 20 ognjemetov in podtaknjeno 14 požarov.

Na terenu boljša Crvena zvezda

Derbi je dobila Crvena zvezda, in sicer po avtogolu Milana Obradovića v 19. minuti tekme. Slovenski trener Slaviša Stojanović je bil zaradi zmage svojih nogometašev zelo vesel, pravzaprav povsem ekstatičen, saj je po koncu tekme odvihral v slačilnico, radostno poskakujoč kot gazelica. Dejal je, da je to njegova najpomembnejša zmaga na klopi Crvene zvezde (z njo so se evropski prvaki iz leta 1991 približali partizanovcem v prvenstvu na točko zaostanka), z igro svojega moštva pa vendarle ni bil pretirano zadovoljen.

Deli s prijatelji