POGODBA

VIDEO: Messi podaljšal zvestobo Barceloni

Objavljeno 09. februar 2013 14.00 | Posodobljeno 07. februar 2013 18.53 | Piše: Ma. F., STA

Podaljšanje pogodbe ni presenečenje, saj je klub to napovedal že pred časom.

Bo Messi danes spet zadel?

BARCELONA – Najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi je podaljšal zvestobo FC Barceloni. V klubskih prostorih je podpisal pogodbo, ki ga veže na katalonski klub do 30. junija 2013. Messi bo do tedaj imel 11 milijonov evrov letne plače, če ga bo hotel kakšen drug klub, pa bo moral ta FC Barceloni odšteti 250 milijonov evrov odškodnine.

Messi je tako tretji nogometaš Barcelone, ki je v zadnjih dveh mesecih podaljšal pogodbo. Pred njim sta podobno storila tudi Xavi Hernandez in Carles Puyol. Hkrati pa je to že Messijeva šesta pogodba v zadnjih osmih letih v Barceloni.

Podpisu pogodbe prisostvoval tudi Messijev oče

Podaljšanje pogodbe ni presenečenje, saj je klub to napovedal že pred časom. Tako je šlo danes zgolj za formalnost, ki so ji v pisarni predsednika kluba Sandra Rosella prisostvovali še podpredsednik kluba Josep Maria Bartomeu, športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta in poleg Lionela Messija tudi njegov oče Jorge.

Messi je v letu 2012 postavil evropski rekord po številu zadetkov v koledarskem letu. Z 91 zadetki je presegel Nemca Gerda Müllerja iz leta 1972 (85). A očitno se 25-letni Argentinec ne misli kar ustaviti; v osmih nastopih v 2013 je dosegel že 10 zadetkov.

Če smo povsem iskreni, jih je dosegel že 11 (na včerajšnji prijateljski nogometni tekmi proti Švedski, ki jo je Argentina premagala s 3 : 2), vendar mu ga po spektakularni intervenciji švedskega vratarja Andreasa Isakssona, čeprav je žoga skoraj zagotovo prešla golovo črto s celotnim obsegom, sodniki niso priznali. Poglejte in povejte, kakšno je vaše mnenje.
 

Deli s prijatelji