NOGOMETNE ZGODBE

VIDEO: Madžarska podlegla čudežu, Jugoslavijo je spodnesla vojna

Objavljeno 12. junij 2014 20.45 | Posodobljeno 12. junij 2014 20.45 | Piše: S. U.

Predstavljamo vam šest najboljših reprezentanc po mnenju strokovnjakov, ki niso nikoli osvojile naslova svetovnega prvaka v nogometu.

Madžarska je bila od 1950 do 1954 neporažena 32 tekem. Za nameček so na slovitem Wembleyju Ferenc Puskas, Sandor Kocsis in druščina v t .i. tekmi stoletja ponižali Angleže s 6 : 1. Tako je bilo pred začetkom mundiala leta 1954 Švici že skorajda vse pripravljeno za slavje naših sosedov, a čarobni Madžari, tako so jih klicali, so klonili pred bernskim čudežem. Bolj natančno, Zahodni Nemci so se po visokem porazu v uvodnem krogu v finalu oddolžili z zmago s 3 : 2.

V Braziliji se danes zvečer začenja nogometno svetovno prvenstvo. Ob 20.15 bo na sporedu slavnostno odprtje prvenstva, ob 22.00 pa tudi že uvodna tekma mundiala. Do takrat pa se spomnimo neverjetnih zgodb, ki jih piše nogometni svet. Nekatere reprezentance iz določenih časovnih obdobij še danes veljajo za najboljše vseh časov. Skupno jim je, da so bile nesporni favorit prvenstva, a niso nikoli osvojile naslova svetovnih prvakov. Vzroki pa od čudežev do vojn ...

Več pa v priloženi galeriji.

Deli s prijatelji