PREDMET SPORA

VIDEO: Kako so sporno zastavo prinesli na stadion

Objavljeno 16. oktober 2014 12.22 | Posodobljeno 16. oktober 2014 12.22 | Piše: S. U.

Predsednik Uefe je prepričan, da bi se lahko na stadionu Partizana zgodila tragedija.

BEOGRAD – Po koncu kontroverzne tekme med Srbijo in Albanijo se pojavilo več različic, kje je končala sporna albanska zastava po prekinitvi tekme.

No, prava je tista, ki pravi, da je zastavo v gneči vzel zdravnik albanske reprezentance ter z njo odvihral na klop ter kasneje v slačilnico. To je razvidno tudi s posnetka, ki se te dni širi po facebooku. Vseeno pa zastava kasneje ni odpotovala z Albanci v Tirano, ampak so jo predali delegatu tekme Harryju Beenu, ki jo bo predstavil kot dokaz Uefi.

 

Seveda pa se postavlja vprašanje, kako je zastava sploh zašla na stadion. Na facebooku se je pojavil posnetek, kako eden izmed albanskih navijačev daje sporen predmet v jakno. 

 

Bomba namesto zastave?

Medtem pa je predsednik Uefe Michel Platini prepričan, da bi se na stadionu Partizana lahko zgodila tragedija. »Zamislite si, da bi bila v leteči napravi (kvadrokopterju) bomba namesto zastave,« je dodal na tiskovni konferenci.
 
Kakšne bodo sankcije za obe nogometni zvezi, še ni znano. Srbski grozijo obtožbe zaradi metanja pirotehničnih sredstev, nasilja v publiki, vdora navijačev na teren, uporabe laserja ter velike napake v organizaciji tekme, albanski pa zaradi odpovedi nadaljevanja tekme ter vnosa nedovoljenega predmeta na stadion.
Deli s prijatelji