STRAH PRED ŽOGO

VIDEO: Je to najbizarnejši avtogol vseh časov?

Objavljeno 03. junij 2013 11.26 | Posodobljeno 03. junij 2013 11.27 | Piše: Mo. S.

Morda bi moral 21-letniku vendarle nekdo razkriti, da se žoge ni treba preveč bati.

Še dobro, da je šlo le za prijateljsko tekmo, najbrž menijo navijači nemške nogometne reprezentance, krivec za razočaranje pa je vratar Marc-Andre ter Stegen iz Borussie Mönchengladbach, ki je poskrbel za enega najbizarnejših avtogolov, kar smo jih kdaj videli.

V 17. minuti si je vratar, ki se utegne v kratkem pridružiti sloviti Barceloni, zbrcal v gol na videz povsem nenevarno žogo, ki mu jo je podal branilec Benedikt Höwedes. Počasi in leno se je kotalila po tleh ter se ustavila šele v vratih. Morda pa bi moral 21-letniku vendarle kdo razkriti, da se žoge ni treba preveč bati … Kakor koli že, Američani so tudi po njegovi zaslugi Nemce (a brez nogometašev Bayerna in Borussie Dortmund) premagali s 4 : 3, ter Stegnov biser pa je pripomogel k vodstvu jenkijev z 2 : 0.

Popolna zguba pa vseeno ni

Čeprav bi po tem spodrsljaju sklepali, da je ter Stegen povsem brezupen primer, vendarle ni povsem tako, zato v skladu s politiko uravnoteženega poročanja dodajamo tudi zbirko njegovih najboljših obramb, zaradi česar so se nemški selektor Löw in Katalonci tudi spomnili nanj, ko je nanesla beseda na vratarja. Med drugim je na prijateljski tekmi proti Argentini lani ob porazu s 3 : 1 ubranil 11-metrovko (bodočemu soigralcu?) Messiju ...

Deli s prijatelji