1. SNL

Vetrih z dvema zadetkoma potopil Maribor

Objavljeno 10. december 2016 20.36 | Posodobljeno 10. december 2016 20.37 | Piše: STA, S. U.

Na derbiju zadnjega jesenskega kroga so Domžale s 3 : 2 premagale Maribor.

Nogometaši Domžal so v 21. krogu nogometnega prvenstva premagali Maribor s 3 : 2. Maribor je tako končal 14 krogov dolg niz neporaženosti in pet krogov dolg niz zmag. Po skoraj 650 minutah nepremaganosti je klonil tudi vratar gostov Jasmin Handanović. Domžale, pri katerih je bil junak Amedej Vetrih z dvema zadetkoma, zdaj za vodilnimi Štajerci zaostajajo za sedem točk.

Mariborčani so kmalu po začetku tekme povedli z 1 : 0, potem ko je Luka Zahovič zanesljivo izvedel enajstmetrovko, V 12. minuti je Jan Repas lepo podal z desne strani, v kazenskem prostoru pa je od branilcev pozabljeni Vetrih zadel z glavo. Gostitelji so prišli v vodstvo v 32. minuti, ko je žogo v mrežo pospravil Miha Blažič. V 43. minuti je Zahovič dosegel svoj 10. gol v sezoni, v 72. minuti pa so domači, ki so bili v teh trenutkih precej boljši tekmec, le povedli. Slobodan Vuk je najprej zatresel prečko, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Vetrih.

Rudar Luka Koper 2 : 2 

Velenjčani so tokrat gostili Koprčane, edine ob Radomljanih, ki so jih premagali na svoji zelenici v tej sezoni. Toda uvod tekme tega ni kazal, saj so Primorci hitro povedli z 2 : 0, a so gostitelji še v prvem polčasu poskrbeli za novo točko na svojem računu. Delitev točk pomeni, da so Koprčani jesenski del končali na šestem, Velenjčani pa na sedmem mestu.

Gorica Kalcer Radomlje 1 : 1

Radomljani so v prvem delu sezone obakrat izgubili proti Novogoričanom, tokrat pa je bila zadnjeuvrščena ekipa prvenstva celo blizu zmage, saj je vodila do 80. minute. Novogoričani so s točko nadaljevali niz neporaženosti, ta traja pet tekem, in se prebili na četrto mesto.

Aluminij Celje 2 : 1

Kidričani so prekinili niz štirih porazov. Do zmage, prve po 13. krogu, so prišli v sodniškem dodatku, junak pa je bil Žiga Škoflek, strelec obeh domačih zadetkov. Za Aluminij, ki se je utrdil na devetem mestu, je to sploh prva zmaga v sedmih tekmah s Celjani. Slednji vsaj začasno ostajajo na četrtem mestu.

Deli s prijatelji