PODVIG

Veteran Giggs je prilezel do številke 1000

Objavljeno 01. marec 2013 10.59 | Posodobljeno 01. marec 2013 14.12 | Piše: R. T., STA

Nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs bo ta vikend odigral 1000. tekmo v članski konkurenci.

LONDON – Valižanski oziroma velški nogometaš Ryan Giggs je v svoji dolgoletni karieri postavil nekaj mejnikov, konec tega tedna pa bo igral svojo 1000. tekmo. Giggs je za Manchester United doslej odigral 931 tekem v članski konkurenci, konec minulega tedna pa je prispeval gol za zmago nad londonsko ekipo Queens Park Rangers z 2 : 0. Manchester United se bo v soboto pomeril z Norwichem.

39-letni Giggs je že 22 let zvest zasedbi z Old Trafforda, v tem času pa je z njo osvojil 12 naslovov prvaka v Angliji, štiri angleške pokale (FA), tri ligaške pokale in dvakrat zmagal v evropski ligi prvakov.

Ob tem je zbral še 64 nastopov za Vels (Wales) in bil član britanske reprezentance na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Londonu, kjer je odigral štiri tekme.

Podaljšal zvestobo za eno leto

Vodstvo Manchester Uniteda je danes sporočilo, da je z Giggsom podpisalo novo pogodbo za sezono 2013/14. »Vesel sem, da bom tudi v prihodnji sezoni igral za Manchester United. V nogometu zelo uživam, v meni je dovolj moči, da tudi v prihodnje pomagam svojim soigralcem,« je dejal Valižan.

Deli s prijatelji