PRESTOP

Velikonja se seli na Otok

Objavljeno 12. julij 2012 17.49 | Posodobljeno 12. julij 2012 17.49 | Piše: S. U., STA

Triindvajsetletni napadalec vijoličastih bo športno pot nadaljeval pri angleškem drugoligašu Cardiffu.

Etien Velikonja nič več v dresu Maribora.

MARIBOR – Nogometaš aktualnih državnih prvakov iz Maribora Etien Velikonja bo športno pot nadaljeval pri angleškem drugoligašu Cardiffu. Triindvajsetletni napadalec vijoličastih se bo velškemu klubu pridružil 25. julija, po povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov s sarajevskim Željezničarjem.

Skupno bo Velikonja v dresu Maribora do odhoda na Otok odigral še štiri tekme, dve v kvalifikacijah in dve v državnem prvenstvu. Prvo že v soboto v Novi Gorici, kjer je Velikonja opozoril nase, preden je prestopil k Mariboru.

Največji prestop v Sloveniji

V klubu o višini odškodnine niso spregovorili. »Gre za največji prestop v Sloveniji, do Gorice nimamo nobenih obveznosti,« je bil skrivnosten športni direktor Zlatko Zahovič.

»Zadovoljen sem, ker je želja vsakega nogometaša, da bi napredoval. Že ob prihodu v Maribor sem si želel napredek. Dobil sem vse, želja vsakega pa je, da se preizkusi v tujini,« so bile besede Velikonje. Cardiff je v pretekli sezoni angleške druge lige osvojil šesto mesto, v dodatnih kvalifikacijah za angleško elitno divizijo pa ga je izločil West Ham United.
 

Deli s prijatelji