LIGA PRVAKOV

Veliki Messi pač ne potrebuje Neymarja

Objavljeno 14. september 2017 09.56 | Posodobljeno 14. september 2017 09.57 | Piše: R. T.

Nogometaši Barcelone so na startu lige prvakov prekosili evropskega podprvaka Juventus.

Lionel Messi je Juventusu zabil dva gola in napovedal novo odlično sezono. Foto: Reuters

LJUBLJANA –Po silovitem startu nogometašev Barcelone v novo tekmovalno sezono (po porazu v superpokalu z Real Madridom tri zmage v državnem prvenstvu) navijači blaugrane ne razpravljajo več o tem, česa bi bili zmožni s prebežnikom v francoski PSG Neymarjem in česa ne. Lionel Messi ostaja ultimativna avtoriteta na planetu Barcelona, to je potrdil tudi v 1. krogu lige prvakov proti Juventusu (3:0). Prvaku Italije je zabil dva gola in poskrbel, da se je med strelce vpisal tudi Hrvat Ivan Rakitić. »Imam občutek, da se bo vselej nekaj zgodilo, ko ima žogo v nogah Messi. To je vselej nekaj dobrega za nas. Leo je dosegel izjemna zadetka, je eden najboljših igralcev v zgodovini nogometa. Dolgo sem kot nasprotnik trpel zaradi njega, zdaj pa sem velik srečnež, ko lahko uživam z njim,« je pohvale argentinskemu velemojstru namenil novi trener Barcelone Ernesto Valverde, ki je prišel iz Athletica Bilbaa.

96 golov je dosegel Lionel Messi v ligi prvakov.

Mimogrede: slovenski sodnik Damir Skomina, ki je odlično opravil svoj posel, je Messiju v drugem polčasu pokazal rumeni karton, ker mu je preveč zavzeto sugeriral, naj pokaže karton tekmecu.

Preveč prostora za genija

Barcelona je bila proti Torinčanom videti suvereno, res pa je, da je dolga leta granitno trdna obramba stare dame s severa Italije razpadla. Leonardo Bonucci je odšel v Milan, Giorgio Chiellini je poškodovan, Andrea Barzagli pa je bil z novimi soigralci v zadnji vrsti povsem izgubljen. Valverde je v udarno postavo uvrstil tudi novinca Ousmaneja Dembeleja, zamenjavo za Neymarja, ki pa bo potreboval še nekaj časa, da povsem ponotranji filozofijo igre moštva s stadiona Camp Nou. Na drugi strani smo bili lahko kar malce presenečeni, da je sicer taktično izjemno močan Juventus tako popustil v drugem polčasu. »Messi je zadel, ker smo mu pustili preveč prostora. Perfektno igra že na zoženem prostoru, tokrat pa ga je imel še več, zato mislim, da smo mu celo olajšali delo,« je varovance okaral trener Juventusa Massimiliano Allegri. Rezultati 1. kroga v skupinah od A do D: Manchester United: Basel 3:0, Benfica: CSKA Moskva 1:2, Bayern: Anderlecht 3:0 (Roberta Berića ni bilo v postavi Anderlechta), Celtic Glasgow: PSG 0:5, Roma: Atletico Madrid 0:0 (Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico), Chelsea: Karabah 6:0, Olympiakos: Sporting 2:3, Barcelona: Juventus 3:0. 


Enajst Slovencev v ligi Evropa

Danes se začenja tudi skupinski del v ligi Evropa. Slovenske barve zastopajo Benjamin Verbič (København), Josip Iličić in Jasmin Kurtić (Atalanta), trener Matjaž Kek in Matic Črnic (Rijeka), Filip Gačevski (Vardar), Miha Mevlja (Zenit St. Peterburg), Tim Matavž (Vitesse), Nejc Skubic (Konyaspor), Dominic Maroh (Köln) in Domen Črnigoj (Lugano).




 

Deli s prijatelji