BOJ ZA OBSTANEK

Velika bitka za odrešilno osmo mesto in prvo ligo

Objavljeno 21. maj 2016 10.20 | Posodobljeno 21. maj 2016 10.21 | Piše: R. T.

Pred zadnjim dejanjem nogometne sezone trepetajo v treh slovenskih prvoligaših.

Jure Matjašič je novopečeni reprezentant Zavrča. Foto: Tadej Regent

Zavrč, Krško in Luka Koper so moštva, ki se hočejo v zadnjem krogu državnega prvenstva nogometašev izogniti devetemu mestu na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, saj ta uvrstitev zahteva še dve dodatni tekmi za obstanek v elitni druščini proti drugouvrščenemu moštvu 2. lige. Zanimivo je, da se bosta na koprski Bonifiki med seboj udarila Luka Koper in Zavrč. Primorski kozlički nujno potrebujejo zmago, samo ta jim omogoča pobeg z devetega mesta. Če Zavrč izgubi, še vedno lahko računa na poraz Krškega na domačem stadionu proti Domžalam. Če pa osvoji vsaj točko, bodo morali Haložani – seveda v primeru poraza na Obali – opraviti popravo za nadaljnje tekmovanje v najvišjem razredu.

Na Bonifiki bo več kot zanimivo, saj se bosta udarila stratega, ki sta še tako rekoč včeraj tesno sodelovala tako v Halozah kot tudi na Obali. Toda zdaj je Slavko Matić na čelu Zavrča, njegov nekdanji pomočnik v obeh klubih Milan Obradović pa vodi kozličke iz Kopra. »Čaka nas zadnja in najpomembnejša tekma sezone. Po zmagi v Novi Gorici smo se dobro spočili, imeli smo dva prosta dneva. Igralci so si to vsekakor zaslužili. Mislim, da je prav, da končamo sezono v skladu z ugledom našega kluba, torej z zmago, s katero si zagotovimo neposredni obstanek v prvi ligi. Stanje v moštvu je enako kot pred dvobojem z Gorico, po poškodbi se ni vrnil še noben igralec. Se je pa po zmagi okrepila naša psihološka stabilnost, prepričali smo se o naši kakovosti. Ko damo vse od sebe, dober rezultat ne more izostati,« je dejal strateg Luke Koper Obradović.

V Zavrču so se razveselili povabila vezistu Juretu Matjašiču v člansko reprezentanco. To bi lahko bila dodatna spodbuda za Haložane, da na Bonifiki osvojijo vsaj točko. »Sami sebe smo pripeljali v nezavidljiv položaj, ampak zavedamo se, da se nimamo česa bati, če prenesemo pristop in igro z zadnjih nekaj tekem na sobotno. Potreben bo le kanček več zbranosti v določenih trenutkih tekme. Ekipo Kopra vsekakor spoštujemo, prav tako jo zelo dobro poznamo, zato mislim, da imamo vsekakor več možnosti za pozitiven rezultat. Vzdušje v ekipi pred zadnjo tekmo je odlično, zato z maksimalnim optimizmom čakamo, da se tekma začne,« pravi novopečeni reprezentant.

Nič manj razburljivo ne bo na Stadionu Matije Gubca v Krškem, kjer gostitelji prav tako potrebujejo le točko za zanesljiv obstanek v druščini najboljših. Krško je lani prišlo med elito, večina je pričakovala, da jim je namenjena ekspresna vrnitev v drugo ligo, a so se pošteno zmotili. Krčani si pod dirigentsko palico trenerja Tomaža Petroviča zaslužijo nadaljevati svojo misijo v prvoligaškem nogometu, saj so z veliko srčnostjo in všečnimi igrami ter dobrim obiskom na domačih tekmah veliko prispevali k vse večji priljubljenosti klubskega nogometa pri nas. Pari zadnjega, 36. kroga (vse tekme danes ob 16.55): Luka Koper – Zavrč, Maribor – Gorica, Celje – Rudar, Krško – Domžale, Olimpija – Krka. 

Deli s prijatelji