EVROPSKA LIGA

Velenjčani se po enajstmetrovkah poslavljajo od Evrope

Objavljeno 10. julij 2014 22.56 | Posodobljeno 10. julij 2014 22.56 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši velenjskega Rudarja so na povratni tekmi prvega predkroga evropske lige v gosteh po enajstmetrovkah izgubili proti albanskemu Lačiju z 2 : 3 (1 : 1, 1 : 1, 0 : 0) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

TIRANA – Nogometaši velenjskega Rudarja so na povratni tekmi prvega predkroga evropske lige v gosteh po enajstmetrovkah izgubili proti albanskemu Lačiju z 2 : 3 (1 : 1, 1 : 1, 0 : 0) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Prva tekma med Rudarjem in Lačijem se je končala z 1 : 1.

Stadion Lačija, sodniki: Bognar, Berettyan in Horvath (vsi Madžarska)

Strelca: 1 : 0 Adeniyi (58.), 1 : 1 Eterović (90.)

Lači: Vujadinović, Ofoyen, Cela (od 46. Ndreca), Sheta, Sefa (od 46. Sefgjini), Vucaj, Nimani (od 82. Kastrati), Teqja, Zefi, Veliaj, Adeniyi

Rudar: Rozman, Jahić (od 58. Krefl), Dedić (od 81. Plesec), Knezović, Klinar, Rošer, Tolimir, Radujko, Črnčič, Firer (od 32. Kocić), Eterović

Rumeni kartoni: Adeniyi, Teqja, Nimani, Sefgjini; Črnčič, Radujko

Rdeči karton: /

Velenjski nogometaši so obstali že pri prvi evropski oviri. Potem ko na prvi tekmi niso znali najbolje unovčiti domačega igrišča, so danes na severozahodu Albanije odigrali enakovredno tekmo z Lačijem. V sodniškem dodatku so prišli do rešilnega zadetka, ki jih je pripeljal v podaljšek, a nezbranost pri strelih z bele točke, Velenjčani so zgrešili prve tri, jim je odnesla tako želeno nadaljevanje evropske poti.

V prvem polčasu sta ekipi pokazali dokaj enakovredno, čvrsto predstavo, v kateri ni bilo prav veliko lepih priložnosti. V drugem polčasu so Albanci hitro povedli. Tako kot ob koncu tekme v Celju je udaril nigerijski napadalec Segun Adeniyi, tokrat po podaji Alfreda Zefija.

V izdihljajih rednega dela pa se je podobno kot Albancem na prvi tekmi sreča nasmehnila Velenjčanom. V tretji minuti sodniškega dodatka je pritisk knape nagradil, saj je po Rošerjevi podaji izenačil Eterović in izsilil podaljšek.

V podaljšku ni prišlo do odločitve, zato so sledile enajstmetrovke. Velenjčani so slabo začeli, saj je Eteroviću uvodni strel obranil Miroslav Vujadinović. A nato tudi Zefi ni zadel in vse se je začelo znova. Toda Knezovićev strel je vratar Lačija spet obranil tako kot tudi Rošerjevega. Kocić je ohranil nekaj upanja, še več ga je tlelo po zgrešenem poskusu Olsija Teqje in zadetku Klinarja, toda albansko slavje se je vendarle začelo po zadnjem strelu Adeniyija.

Deli s prijatelji