NOVA MOČ

Vanoli ni prišel po plačo, ampak po naslov prvaka

Objavljeno 23. april 2016 16.02 | Posodobljeno 23. april 2016 16.03 | Piše: Rok Tamše

Pri vodilnem nogometnem prvoligašu Olimpiji so predstavili novega trenerja.

Milan Mandarić je predstavil Rodolfa Vanolija, tretjega trenerja Olimpije v tej sezoni. Foto: Dejan Javornik

Predsednika nogometašev Olimpije Milana Mandarića bi lahko kdo imel celo za egocentrika težke kategorije, potem ko je včeraj sklical še tretjo novinarsko konferenco v tem tednu. Potem ko je v ponedeljek oznanil prekinitev pogodbe s trenerjem Markom Nikolićem, je v sredo sporočil, da odhaja tudi športni direktor Ranko Stojić, ter hkrati razkril še, da je klub ostal tudi brez poslovnega direktorja Boruta Kuzmiča in da je Ljubljano zapustil tudi nesojeni član Olimpije, srbski napadalec Danko Lazović, ki jim ga sploh ni uspelo pravočasno registrirati. Tretjič v petih dneh pa je Mandarić javnost nagovoril skupaj z novim trenerjem, Italijanom Rodolfom Vanolijem, ki je prevzel vodenje moštva do konca prvenstva, potem ko je klub zapustil tudi Nikolićev pomočnik Radoje Smiljanić. Ta je bil v vlogi šefa na zadnji tekmi v Domžalah, kjer so zmaji zmagali z 1:0.

»Vanoli mi je z velikim entuziazmom na praktičnem primeru pokazal, kako igra naša ekipa, kako igra Maribor, kako bi morali igrati proti Mariboru. Več ur sva se pogovarjala o nogometu, navdušili sta me njegova pozitivna energija in samozavest,« je dejal Mandarić, novi strateg zmajev Vanoli, ki bo pri vodenju zeleno-belih potreboval tudi prevajalca, pa je povedal: »Že štiri leta sem v Sloveniji. Nogometni jezik je univerzalen. Olimpija je želela Vanolija, ampak je tudi Vanoli želel Olimpijo. Nisem prišel pobrat plače, ampak osvojit prvenstvo. Prišel sem, ker verjamem v projekt gospoda Mandarića in končno zmago. Gremo tekmo za tekmo, v vsaki moramo biti stoodstotni. V prvi vrsti je treba odpraviti nervozo pri igralcih, ki morajo uživati v nogometu in to pokazati na igrišču. Danes smo mi v prednosti, živčni morajo biti tisti, ki zaostajajo. Vanoli ne bo zmagoval, zmagovala bo Olimpija.«

Triinpetdesetletni Vanoli je pojasnil, da je ob lanski vrnitvi na klop Luke Koper potreboval zgolj mesec dni oziroma pet tekem, da je rumeno-modre vrnil na zmagovite tire ter z njimi osvojil pokal in superpokal Slovenije; drugega v dvoboju z Mariborom. Tokrat mu Mandarić ni naložil obveznosti z lovoriko, a ve se, kaj je glavni namen podpisa pogodbe. »V nogometu ne moremo ničesar trditi z gotovostjo. Ni zagotovila, da bomo prvaki, potrudili pa se bomo, da storimo vse, da bi bilo tako. Znan je naš cilj, vse delamo v smeri, da pridemo do njega, potem pa gremo naprej. Vanoli mi ne more dati zagotovila, da bomo prvaki, a ga bom imel raje, če bo zmagoval,« je še pripomnil Mandarić, ki je napovedal, da se bo z novim trenerjem o njegovih pomočnikih pogovarjal v naslednjih dneh. Pulz Olimpije z novim šefom bodo navijači preverili že danes popoldne v dvoboju s Krškim v Stožicah, medtem ko se bo prvi zasledovalec Ljubljančanov, Maribor, prav tako doma pomeril z Luko Koper. Pari 31. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Olimpija – Krško (danes ob 16.55), Gorica – Celje, Rudar – Domžale (obe danes ob 19. uri), Krka – Zavrč (jutri ob 15. uri), Maribor – Luka Koper (jutri ob 16.55).

 

Deli s prijatelji