PRESTOPI

Vanoli in Arlič sta tu, športni direktor še ne

Objavljeno 20. maj 2016 13.09 | Posodobljeno 20. maj 2016 13.09 | Piše: Rok Tamše

V nogometni Olimpiji vzporedno s proslavljanjem potekajo prestopi.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić. Foto Mavric Pivk

V glavno mesto Slovenije iz vseh strani dežujejo pohvale vodstvu in nogometašem Olimpije za osvojeni naslov državnega prvaka. Vrhunec proslavljanja je načrtovan za jutri, ko bodo zmaji odigrali še tekmo zadnjega, 36. kroga proti novomeški Krki v Stožicah. »Večina tekem v drugem delu sezone je potekala po podobnem scenariju. Z veliko truda, kolektivne igre in neverjetnim motivom, da prečkamo ciljno črto kot prvi, smo iskali pot do zmage na vsaki tekmi. Za nami je nadvse turbulentna sezona, ki smo jo skupaj z našimi navijači pripeljali do srečnega konca. Doživljali smo vzpone in padce, glede na prikazano in vloženi trud pa smo si ta naslov več kot zaslužili. Sezone sicer še ni konec, saj si želimo zadnjo domačo tekmo proti Krki odigrati na vso moč pred, upam da, polnimi Stožicami,« si želi prvi zvezdnik letošnje sezone Rok Kronaveter, ki je kot krono za odlične igre in 17 zadetkov v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije prejel še povabilo selektorja Srečka Katanca za prijateljski tekmi slovenske reprezentance s Švedsko v gosteh in Turčijo v Ljubljani. Ni slabo za 29-letnega Mariborčana, ki pa razumljivo čaka še na transfer kariere. Olimpija bo težko zadržala igralca, ki bi lahko s prestopom v tujino tako rekoč rešil svojo eksistenco po karieri.

In ravno kadrovske rošade v taboru zeleno-belih so najprivlačnejša tema, seveda v pričakovanju tekmeca v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov na žrebu 20. junija v Nyonu. Jasno je, da bo italijanski strateg Rodolfo Vanoli na klopi Olimpije tudi na začetku prihodnje sezone. Predsednik kluba Milan Mandarić mu povsem zaupa, z njim že tudi sestavlja seznam okrepitev po scenarijih A in B. Po prvem bi v zmajevem gnezdu ostali tudi vsi tisti med ključnimi igralci, ki so glavna tarča potencialnih novih klubov, torej Rok Kronaveter, Miha Zajc in Matic Fink, vratar Nejc Vidmar in napadalec Blessing Eleke pa v nobenem primeru ne moreta zapustiti kluba. Če vprašate Mandarića, vam bo kot iz topa odgovoril: »Nihče ne sme oditi!« Toda realnost je drugačna, sestavljajo jo želje igralcev, določila v pogodbi in milijonski zneski, ki jih Mandarić dokazano zna izpuliti v pogajanjih s predstavniki precej bogatejših klubov, kot je Olimpija. Jasno, velik del zaslužka od prestopov bo šel prav za nakup okrepitev, saj šef Olimpije tudi v prihodnje obljublja šampionski klub s poudarjenimi evropskimi ambicijami.

Druga pomembna zadeva pa je sestava poslovno-športnega vodstva kluba, zaradi česar 77-letni Mandarić ne spi prav veliko že več tednov. Po naših informacijah bo novi direktor zanesljivo postal Borut Arlič, sedanji direktor Celja. Tega ne more preprečiti niti zadnja afera, ki jo je zakuhal predsednik Celja Stevan Đorđević, ko je Olimpijo obtožil, da je hotela nagraditi njegove igralce za zmago proti Mariboru. Nezaseden je še stolček športnega direktorja, Mandarić pa se menda najbolj vneto pogovarja z Nenadom Protego, v igri naj bi bila še dva tujca. Protega se zdi pravšnji izbor, a menda omahuje zaradi stabilne zaposlitve v podjetju DUOL, tam je izvršni direktor, in kot oglednik italijanskega Udineseja.

 Jutri intervju z Mandarićem

V jutrišnji izdaji Slovenskih novic bomo objavili intervju z Milanom Mandarićem, ki nam je razkril tudi marsikatero pikantno podrobnost iz šampionske sezone Olimpije.

 

Deli s prijatelji